Yalnızca dövüş oyunları üzerine yoğunlaşan espor etkinliği Evolution Championships’i düzenleyen Evolution’ın, Japonya ayağı olacak Evo Japan için 1 milyon dolarlık yatırım yapılıyor.

Tokyo Game Show yaklaşırken, Evolution Japan hakkında yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Bu ay Evo Japan. LLC. ismi resmi olarak alındı ve artık yasal bir şirket olarak varlık gösterecek.

Japon oyun sitesi 4Gamer’ın haberine göre, şirket ile alakalı olarak 3 farklı yatırımcı gözüküyor. Hearts United Group, Shochiku Broadcasting ve Aetas. Bu üç yatırımcıdan gelen toplam ortak para ise 1 milyon dolar olarak duyuruldu. Organizasyonun en yüksek hisse sahibi Aetas, anyı zamanda Hearts United Group’un alt şirketlerinden birisi. Ayrıca Aetas, haberin yayınlandığı 4Gamer sitesinin de sahibi.

Yeni kurulan Evo Japan, Evo’nun Amerika’da bulunan ana şirketinin de sahibi olan SRKX Productions ile yaptığı anlaşma sayesinde, turnuvalar düzenleme hakkına da sahip. Dövüş oyunları topluluklarında tanınmış bir isim ve 4Gamer üzerinde yayınlanan haberleri dünyanın geri kalanına duyuran Ryan “FubarDuck” Harvey’e göre “Evo Japan gerçekleştirilecek ve büyük medya holdingleri hazırlıklara başladı bile.” Ayrıca “1 milyon dolar yatırımın o kadar devasa olmasa da, etkinliğe inançları olduğunu göstermeye yettiğini” de söylüyor.

Evo’nun iş geliştirme bölümünde görev alan Mark Julio, 4Gamer’ın yayınladığı raporun ardından “daha fazla bilginin Tokyo Game Show’da açıklanacağını” söyledi. Ayrıca “Evo Japan hem benim için hem de dahil olan diğer kişiler için çok gözel bir proje/vizyondur. Oyunculuğun geleceğinin bir parçası olacak” dedi.

Tokyo Game Show 15 Eylül – 18 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Evo Japan hakkında daha fazla bilgi elimize geçtikçe, sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.