Facebook Live birçok kişi için aniden ortaya çıkan bir şeydi. Oyunculuk kısmında ise Battle.Net’e gelen, “yaptığınız raidlerin yayının yapabilme” özelliğiyle tanımış olduk. Diğer kullanıcılar ise Facebook Live’ı telefonlarından yayın açma aracı olarak gördü ama artık ek yollarla uğraşmadan bilgisayarınızda da yayın açabileceksiniz. Facebook bu yeniliğin soru-cevap etkinlikleri veya vlog çeken kullanıcıları onların yetenekleri bazında rahatlatacağını düşünmekte. Yeni uygulama ile ekstradan uğraştığınız kamera işi azalıyor.

Nasıl mı? Temelinde artık Facebook’ta Twitch’in sahip olduğuna benzeyen içerik dağıtım ağına sahip oldu. Önceden böyle bir yayın açmak istiyorsanız bir Facebook sayfasına ihtiyacınız oluyordu. Ancak şimdi normal kullanıcılar da yayın yapmak için sunucu bağlantısına ve yayın anahtarına sahip. Bu bilgilerle yayınınızı OBS veya XSplit ile yapabileceksiniz. Böylece yayınınızı ekstra düzenleyerek daha profesyonel içerik çıkartma olanağına sahip olacaksınız. Facebook’un bu yeniliği, Twitch veya Youtube’da yapılan etkinliklerle daha fazla izleyici kitlesine içerik sunulmasına olanak sağlayacak.

Periscope, Twitter’ın canlı yayın olanağı, Facebook Live ile neredeyse başa baş gidiyor. Periscope Producer, canlı yayın araçları, masaüstü yayın ve daha fazlasıyla 6 aydır bizlerle bulunmakta ancak daha yeni bir tam API eklemiş durumda. Facebook Live ise buna Periscope Producer yayınlanmadan önce sahipti ama Facebook kullanıcılarının sadece telefonlarından yayın yapmasına izin veriyordu.

Şimdi genel kullanıcılar kendi bağlantılarını sayfalara yönlendirmeden faydalanabilecek, ve eSpor endüstrisinin kendi sınırları dışındaki tanınırlık eksikliğini düşündüğümüzde bu durum gelecekte çok şey ifade edebilir. Şöyle özetleyebiliriz. Şu an bir etkinliğin yayınını Twitch’te yapmaktasınız ama sonra bu etkinliği daha kısa ve öz formatta aynı anda Facebook Live ve Periscope’da yapabilirsiniz. Bir bakıma bir kısmı öne çıkartabilir veya turnuva finalini birden fazla platforma yayabilirsiniz. Ayrıca farklı kitlelere farklı reklamlar atayabilirsiniz. Bu, buz dağının görünen kısmı.

Yarı Profesyonel CS Maçlarında Şike İddiaları Güçleniyor