Avrupa’nın köklü takımlarından Fnatic 2017 kadrosunu, dün akşam yaptığı canlı yayında duyurdu.

Dünya Şampiyonası’na katılma biletini Unicorns of Love’a karşı 3-0 kaybettikten sonra elinden kaçıran takımda, sezon sonuna doğru ayrılıkların yaşandığı görülmüştü. Takımda kalan son iki isim Febiven ve Rekkles’in birçok takipçi tarafından önümüzdeki sezon da takımda kalacakları düşünülüyordu. Ancak takımın kararı aynı şekilde olmadı.

Bilindiği üzere Rekkles, Fnatic’in yetiştirdiği ve yıllardır kadroda görev alan oyunculardan biri. Takım, performansı ile birçok kişiyi kendine hayran bırakan oyuncunun kadroda kalması yönünde karar verdi. Yeni sezon takımını Rekkles’ın etrafında kurmanın doğru karar olacağına kanaat getiren takım, üst koridor için eski bir oyuncuları olan sOAZ ile anlaştılar. sOAZ  2012-2014 yılları arası takımın üst koridor rolünü üstlenmiş ancak Sezon 4’ten sonra yoluna Origen ile devam etme kararı almıştı.

Fnatic, orman rolü için başka başarılı bir ormancı olan Amazing ile anlaştı. Team SoloMid’de tutunamayan oyuncu Origen’e transfer olmuş ve 2016 sezonunu pek de parlak olmayan bir sonuçla noktalamıştı. Orta koridorda ise takım Febiven’le yola devam etmeme kararı aldı. Febiven’in yerine ise bu yaz takından tanıma fırsatı bulduğumuz Caps ile anlaştılar. Dark Passage’in bu sezon Türkiye finalinde oynaması için anlaştığı oyuncu, Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandıktan sonra yaş sınırları sebebiyle Wildcard Elemeleri’ne katılamamıştı. Takımın destek rolünde ise köklü oyuncularından YellOwStaR’ın emekliliğini açıklamasının ardından insanların gözü yeni gelecek isme çevrilmişti. Takımın destek rolü kararı ise geçtiğimiz sezonu Kuzey Amerika’da, Immortals’ın destek oyuncusu olarak geçiren Jesiz oldu. Kötü biten sezonun ardından neredeyse dağılan Immortals’ın eski destek oyuncusunu artık Fnatic formasıyla izleyeceğiz.

Fnatic LCS kadrolarının yanı sıra Challenger Series’de mücadele edecek olan bir akademi takımı kurduklarından da bahsetti. Kadroda, daha önce sahnede izlediğimiz bir çok tecrübeli oyuncuyu barındıran takımın kadrosu ise şu şekilde;

  • Üst koridor’da espor tarihinin en çok takım değiştiren oyuncularından biri olan ve daha önce UOL, G2 gibi takımlarda gördüğümüz Kikis var.
  • Takım orman rolü için daha önce sahnelerde görmediğimiz bir isim olan Broxah ile anlaşmış durumda.
  • Orta koridorda yine bilinmeyen oyuncularda biri, aynı zamanda Türk asıllı Belçikalı oyuncu Yasin “Nisqy” Dinçer.
  • Nişancı rolüne ise önceden birçok üst seviye Avrupa takımlarında izlediğimiz MrRallez.
  • Destek rolünde ise daha önce bir süre Fnatic’te oynamış Klaj’ı göreceğiz.

Ayrıca Fnatic yaptığı açıklama ile LCS ve CS takımları arasında oyuncu değişikliklerinin olabileceğini, bu sayede iki takımın birbirlerini ateşleyeceğini düşündüklerini bildirdi.