23 yaşındaki oyuncu, NiP’den alındıktan sadece dört ay gibi bir sürede inaktif konuma taşınan William ‘’draken’’ Sundin’in yerine geçecek.

Geçtiğimiz ay Red Reserve tarafından listelenen transfer, Ağustos 2016 ile Şubat 2017 arasında takımla altı aylık bir birliktelikten sonra fnatic’e döndü, bu sırada en çok ELEAGUE Major Atlanta’da yarı final karşılaşmasına yardımcı oldu.

Twist, transferle ilgili olarak Fnatic’in web sitesinde:

“Profesyonel olduğumdan beri her zaman yükseklerde gördüğüm Fnatic gibi bir organizasyona geri dönmekten heyecan duyuyorum’’  dedi ve ekledi:

‘’En iyi İsveçli oyuncularla birlikte aynı sahnede harika şeyler başaracağımıza eminim ve bu konuda çok mutluyum.’’, ‘’Bana verilmiş bu şansı kabul etmeyeceğim. Bana her zaman inanan herkese teşekkür ederim.’’

Bu, FACEIT Major’daki Yeni Efsaneler Aşamasından sonra Fnatic’in 2. kez kadro değişikliği. İsveçli takım, geçtiğimiz turnuvada ilk kez Major playoff’larına ulaşamamıştı.

ESL One New York için Adil ‘’Scream’’ Benrlitom’un oynamasıyla, takımın önemli isimlerinden Robin ‘’flusha’’ Rönnquist yedeğe taşındı ve Cloud9’a transfer edildi. İsveçli takım, Mousesports ve Na’Vi yenilgisinden sonra A Grubunu en alt sırada bitirdiler.

Fnatic, 5. Oyuncu Scream ile birlikte ESL Pro League’deki ilk maçını Heroic’e karşı oynayacak. Belçikalı oyuncunun durumu belirsizliğini koruyor.

Fnatic’in kadrosunda geçirdiği süre boyunca draken, LAN’da ortalama 0.94 puan aldı ve organizasyon, oyuncunun ‘’potansiyelini karşılayamadığını’’ itiraf ediyor.

Draken’ın yorumu ise şöyle;

‘’Fnatic’te geçirdiğim kısa süre için teşekkür etmek istiyorum ve oyunculara iyi şanslar diliyorum.”, “’Bu benim için en uygun zaman olmasa da yeni şeyler denemekten ve geleceğimin bana getireceği her şeyi dört gözle beklemekten heyecan duyuyorum’’

Fnatic ESL Pro League’in 8. Sezonuna şöyle başlayacak:

Jesper “JW” Wecksell
Freddy “KRIMZ” Johansson
Richard “Xizt” Landström
Simon “twist” Eliasson
Adil “ScreaM” Benrlitom (stand-in)
William “draken” Sundin (benched)