GODSENT fnatic’in üçlüsü Jesper “JW” Wecksell, Robin “flusha” Rönnquist ve Freddy “KRIMZ” Johansson’u takımına kattı. Fnatic ise Simon “twist” Elliason, Jonas “Lekr0” Olofsson ve John “wenton” Eriksson ile anlaştı.

Bununla beraber ilk Major olan DreamHack Winter 2013’ü kazanan fnatic takımının dört oyuncusu Jesper “JW” Wecksell, Robin “flusha” Rönnquist, Andreas “znajder” Lindberg ve Markus “pronax” Wallsten  GODSENT çatısı altında toplanmış oldu.

Lindberg, o ve Jonatan “Devilwalk” Lundberg’in Olof “olofmeister” Kajbjer ve Freddy “KRIMZ” Johansson ile değiştirilmesiyle 2014 ortalarında merkezden uzaklaşmıştı. 2015’in sonuna doğru ise Wallsten başta Ancient sonrasında GODSENT olacak takımı eski fnatic takım arkadaşıyla beraber kurdu.

Ağustos 2013’te LGB’in kurulumuna kadar beraber oynayan Johansson ve Kajbjer ikilisi, neredeyse üç yıllık ayrılık yaşadılar. LGB’ye dahil olan Simon “twist” Eliasson da Kajbjer ve Dennis “dennis” Edman’le iki yıldan uzun süre sonra tekrar bir araya geldi.

Bu değişikliklerden sonra Aralık’tan Mart’a kadar sahneyi ele geçiren, bu dört ay boyunca altı etkinlik arka arkaya kazanan fnatic’te bir form düşüşü gözlendi. O zamandan beri küçük turnuvalar dışında, takım ciddi bir kupa kazanamadı.

GODSENT’in DreamHack Masters Malmö’deki yarı finallere çıkması ise hala takım tarihinin en iyi başarısı. Takımın bununla beraber DreamHack Open Summer’da 3.lüğü, SL i-League Invitational #1’de 4.lüğü ve en önemlisi Cologne’den önceki Avrupa Minor’ünde 5.liği mevcut.

Wecksell’in konuyla ilgili yorumunda “Olmasını ummadığım bir güne geldik, fnatic’ten ayrılışım ve 3 yıllık kan, ter ve Monster’dan sonra, bir bölümü daha kapattık” sözleri yer aldı.

“Son zamanlardaki sonuçlarımız bizi memnun etmiyor ve bu tarz zor baskıların insanların arkadaşlıklarını test ettiğini söyleyebiliriz. Biz bu testi geçemedik. Yıllarca edindiğimiz şeyleri için sadece mükemmel diyebilirim, bazıları hayatımın en eğlenceli anlarıydı… Bu maceranın bir parçası olan herkese teşekkür ederim”

GODSENT’in güncel kadrosu şu şekilde:

Markus “pronax” Wallsten
Andreas “znajder” Lindberg
Jesper “JW” Wecksell
Robin “flusha” Rönnquist
Freddy “KRIMZ” Johansson

fnatic’in yeni beşlisi ise şu şekilde:

Olof “olofmeister” Kajbjer
Dennis “dennis” Edman
John “wenton” Eriksson
Simon “twist” Eliasson
Jonas “Lekr0” Olofsson

Viktor “vuggo” Jendeby (koç)

Organizasyonların ESL Pro League’deki yerlerini korumaları bir yana, fnatic’in yeni kadrosu dördüncü sezonda da yer alsa da GODSENT takımı Virtus.pro ile oynayacağı Wild Card (elemesiz, doğrudan katılım) maçında Avrupa bölgesinin son takımını belirleyecek.

GODSENT’in ise üç oyuncusunun geçen ay ESL One Cologne Top 4’ünde olması sebebiyle tahminen Ocak’ta gelecek olan Major’de ise yer alması bekleniyor.