Fnatic son olarak Ağustos’ta GODSENT’le yaptığı takasta geri adım atarak Jonas “Lekr0” Olofsson karşılığında GODSENT’in Freddy “KRIMZ” Johansson oyuncusunu takımına tekrar kattı.

Jesper “JW” Wecksell, Robin “flusha” Rönnquist ve Freddy “KRIMZ” Johansson’la beraber Efsane (Major turnuvalara doğrudan katılmaları için takımlara tanınan hak) haklarını GODSENT’e,  Jonas “Lekr0” Olofsson ve Simon “twist” Eliasson’ın fnatic’e geçtiği takasın üzerinden yetmiş gün geçmesinden sonra takımlar Olofsson ve Johansson’un da takım değiştirmesiyle bir anlaşma daha yapmış oldu.

Ağustos’taki takastan beri iki takım da beklentileri karşılamakta başarısız olmuştu. Fnatic, katıldığı ESL One New York ve EPICENTER: Moscow çevrimdışı turnuvalarını 5. ve 6.lıkla bitirmiş, GODSENT ise StarLadder i-League StarSeries Season 2, Gfinity CS:GO Invitational ve WESG Avrupa & BDT finallerinden hayal kırıklığı ile dönmüştü.

Takasla beraber fnatic Olof “olofmeister” Kajbjer ve Dennis “dennis” Edman’in yanına katılan Johansson’un da ESL One Cologne’de yarı final oynamış olması sebebiyle Efsane hakkı kazandı. Takım bu hak sayesinde ELEAGUE Major’e direkt katılma imkânına sahipken, GODSENT ise fnatic’in takas öncesinde gideceği EU Minor’e davet edildi.

Fnatic aynı zamanda 26-30 Ekim arasında São Paulo, Brezilya’da oynanacak ESL Pro League Season 4 Finallerine katılmayacağını, gelecek ay ELEAGUE’de ise Edman kişisel sebeplerden oynayamaması sebebiyle yedek oyuncuyla çıkacağını bildirdi. Yedek oyuncu henüz açıklanmadı.

Fnatic’in takasla ilgili açıklaması şöyle:

“Freddy “KRiMZ” Johansson’ın Fnatic Counter-Strike kadrosuna geri geldiğini duyurmaktan oldukça mutluyuz. KRiMZ takımda Godsent’le takas edilen Jonas “Lekr0” Olofsson yerine oynayacak. Bu yaz olan kadro değişimleri sonrasında iki organizasyon da Krimz ve lekr0’nun takımlarına dönmesinin iki ekip için de en iyisi olduğu kanaatine vardı. Bu takasla beraber gelecek CS:GO Major’u için Efsane hakkımızı da kazanmış bulunuyoruz”

GODSENT de konuyla ilgili açıklama yaptı:

“Bugün Jonas “Lekr0” Olofsson’a GODSENT’e tekrar hoş geldin derken, Freddy “KRiMZ” Johansson’a ise veda ediyoruz. Lekr0 fnatic takımına yaz aylarındaki kadro değişimiyle gitmişti ancak yakın zamandaki cansız performansımız sebebiyle KRiMZ’in Lekr0 karşılığında Fnatic’e geri gitmesinde karar kıldık.

Lekr0’nun tekrar GODSENT’te oynamasıyla ilgili oldukça heyecanlıyız. Geçmiş yıldaki performansı, Fnatic dönemi de dahil olmak üzere, yeteneğinin büyüklüğünü gösteriyordu ve bu ışığın buradaki herkesin kıvılcımını ateşleyeceğinden eminiz.

Bu takasla beraber Fnatic önümüzdeki 2017 ELEAGUE Major’u için Efsane hakkına sahip oldu. Yeni GODSENT takımımız, buna Lekr0 da dahil olmak üzere, hali hazırda çoktan antrenmanlara başladı ve Major’e ulaşmak için bütün kalbimizle mücadele edeceğiz.

Fnatic’teki herkese bu garip durumdaki dostane yaklaşımı için teşekkür eder ve KRiMZ’li yeni kadrosunda bol şans dileriz.”

Takımların güncel kadroları şu şekilde:

fnatic
Olof “olofmeister” Kajbjer
Dennis “dennis” Edman
John “wenton” Eriksson
Simon “twist” Eliasson
 Freddy “KRIMZ” Johansson

GODSENT
Markus “pronax” Wallsten
Robin “flusha” Rönnquist
Andreas “znajder” Lindberg
Jesper “JW” Wecksell
 Jonas “Lekr0” Olofsson