Dün oynanan Fnatic ve H2K çeyrek final karşılaşmasında H2K’in seriyi 3-0 bir üstünlükle kazanmasıyla sonuçlandı. Böylelikle 2016 sezonu için puan durumunu maksimum noktasına getiren G2 Esports doğrudan Dünya Şampiyonası elemelerinde mücadele edecek.

Avrupa LCS sunucusu ve analisti olan Eefje Depoortere (sjokz) Twitter sayfasından “H2K kazanmasıyla, G2 Dünya Şampiyonası puanını kilitledi” şeklinde bildirdi.

G2 Esports ise 2016 Avrupa LCS Bahar elemelerini 90 şampiyonluk puanı elde ederek birinci sırada kapattı. Böylelikle minimum 130 şampiyonluk puanı edecek olan takımlar arasında sezonda ilk 4 sırayı garantilemiş oldu. Diğer takımlar ise H2K,UoL ve Splyce.

Fnatic ve Origen dışında garantileyen elemeleri garantileyen G2 takımı bulunuyordu fakat her iki takımda kendini elemelerin dışında bulunca G2 Esports Dünya Şampiyonası elemelerini topladığı puan ve zaferle garantilemiş oldu.

Bundan sonra ise her ne kadar garantilemiş olsa da Avrupa dışı rekabet edecek olan en fazla puana sahip 2. takımda Dünya Şampiyonası’na yerini alacak.

Bir sonraki maç ise Splyce ve H2K-Gaming arasında 20 Ağustos tarihinde Avrupa LCS elemesi yarı final karşılaşması olacak.