G2 Esports, telekomünikasyon konusunda dünya devlerinden biri olan Vodafone ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Bu Vodafone’un eSpor’a dair ilk girişimi ve G2 ile Vodefone ortaklığında yapılan bu anlaşmada, G2 bir İspanyol League of Legends ekibini destekleyecek ve bu takım “G2.Vodafone” adı altında mücadele edecek.

Bu takımın oyuncuları ise Rosendo “Sendo” Fuentes, Kevin “Inkos” Alpire, Ismael “Miniduke” Martinez, Guillermo “Sou” Velasco ve Jesús “Falco” Perez olacak. G2 adı altında mücadele edecek bu takım İspanya’nın en iyi League of Legends ligi olan LVP Honor Division‘da mücadele edecek. Takım bu hafta 80,000€ ödül havuzu olan ESL Expo Barcelona‘ya katılacak.

G2 Esports’un CEO’su Carlos “ocelote” Rodriguez Santiago, bu sponsorluk ile ilgili şunları söyledi: “G2.Vodafone, tutkulu olduğum dünyaya bağlı kalmam için bir fırsat. Tarih yazmayı isteyen ve bunun için uğraşan bir takım göreceğinizden emin olabilirsiniz. Mücadele ruhu insanlarla iletişim ve bağlantı içinde olmayı gerektirir. Dolayısı ile Vodafone bizim için büyük bir şans olacak”

Vodafone’un İspanya’daki marka temsilcisi Cristina Barbosa ise bu tarihi anlaşma hakkında şöyle konuştu: “Espor camiasına girmek bizim çok istediğimiz bir şeydi, çünkü eSpor’un gelecekteki eğlence ve spor anlayışını tamamen değiştireceğine olan inancımız çok yüksek. Ayrıca eSpor’un gelişim alanını bizim gelişim alanımıza paralel buluyoruz ve Vodafone’un bu eğlence ve tüketime çok şey katabileceğini düşünüyoruz.”