Twitch’te izleyici rekorları kıran CS:GO Major etkinliği, devam eden Street Fighter turnuvası, Olağanüstü Stüdyo Tasarımı ve Sanat Yönetimi dallarında Sports Emmy adaylığıyla -ki UEFA Euro 2016 ve Super Bowl‘la yarışıyordu- ELEAGUE’in başarıyı yakaladığına şüphe yok. Olağanüstü prodüksiyon ve düzenlediği turnuvalardaki sunumları sayesinde ELEAGUE 200,000 – 300,000 arasında izleyici rakamlarına ulaştı. Bu yüzden sigorta şirketi GEICO‘nun 2017 boyunca sponsorluk anlaşmalarını uzatmalarına şaşırmamak gerek. Daha önceden bu anlaşmanın yıllık 2 milyon $ olacağı bildirilmişti.

Turner Sports’un satışlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Seth Ladetsky, “Uzun zamandır eSpor’un destekçisi olarak, GEICO topluluğu mücadelenin heyecanıyla nasıl beslemeyeceğini kendine özgü bir şekilde anlayan bir şirket oldu.” dedi. Ladetsky sözlerine şöyle devam etti; “ELEAGUE, ikinci yılında yeni oyun serilerine genişliyor. Street Fighter Invitational‘le beraber yeni eSpor tutkunların bulunduğu topluluklara dahil olurken GEICO’yu aramızda görmekten dolayı heyecanlanıyoruz.”

GEICO, 2015’ten beri eSpor’un içinde Team SoloMid sponsorluğu, One Nation of Gamers Hearthstone etkinliği ve takipçileriyle yaratıcı bir şekilde bağ kurmasıyla aktif rol alıyor.

GEICO’nun pazarlama bölümü başkan yardımcısı Bill Brower, eSpor topluluğunun enerji, tutku ve heyecanla dolup taştığını belirtti: “Bunun bir parçası olduğu için mutluyuz. Benzersiz bir toplulukla iletişime geçmek için harika bir fırsat olduğunu biliyoruz ve ilk günden beri içtenlikle karşıladığımızı hissettik. Bu yeni dinamik dünyada ELEAGUE ile partner olmak GEICO için gerçek bir zevk.”

ELEAGUE’in diğer düzenli olmayan sponsorları Domino’s Pizza, Arby’s ve Snickers ile birlikte, düzenli sponsorları HyperX, Dell ve GFUEL’de organizasyonla iş birliği içinde. Önceki anlaşmalar bir yıllık olacak şekilde duyuruldu, bu yüzden yakın gelecekte daha fazla sponsorun duyurulmasını bekleyebiliriz.

Valve’den Counter-Strike Emektarlarına Özel “Beş Yıllık Tecrübe” Jetonu