Gragas’ın Q özelliğinde ortaya çıkan bir hata yüzünden devre dışı bırakıldı. Bu durumun, dünya yarı finaline bir haftadan kısa bir süre kala ortaya çıkması, takım metasını büyük ölçüde değiştirme açısından bir tehditte bulunuyor.

Finale doğru hızla yaklaşırken, Riot gelecek haftayı tanımlayacak yeni bir duyuru paylaştı. Gragas’ın Fıçı Yuvarla (Q) özelliğinde beliren bir hata, Fnatic vs. Edward Gaming serisinde 2 oyunun baştan oynanılmasına sebep oldu. Q atışını imkansız kılan bu hata ile ilgili yapılan araştırmalardan sonra, Gragas turnuvanın geri kalan süresi boyunca devre dışı bırakıldı.

“…Hatanın tekrardan meydana çıkabileceğinden önceki sefere göre daha eminiz,” dedi Hunter “Riot Hebble” Leigh, “Turnuvanın kalan kısmında bu bütünlüğü tehlikeye atmak istemedik.”

Bu hata aynı zamanda Lux ve Ziggs karakterlerinde de ortaya çıkabilir, bu yüzden gelecek haftaki oyunlar için onlar da devre dışı bırakıldı. Fakat temel fark şudur ki, Lux ve Ziggs karakterleri seçilmezken, Gragas çok daha yaygın olarak seçiliyor.

Gragas; çok amaçlı donanımı, güçlü gankları ve late-game’de yükselme potansiyeli açısından jungle oyuncuları arasında çok populer bir tercihtir. Ultisi kurtarmak ve temizlemek için kullanılabilir. Q ve E özellikleri güçlü bir takım kontrol formu sunar. Ayrıca tanklaşma sürecindeyken bile iyi hasar verir. Gragas, Rek’sai ve Elise jungle üçlüsü bu seneki dünya turnuvalarında neredeyse her oyunda görüldü. Gragas bu turnuvada 63 oyunun 33’ünde banlandı, yani bu %52.3 seçim/ban oranı demek!

Origen takımı bu ban durumundan özellikle çok etkilendi, çünkü takımın jungle oyuncusu Maurice “Amazing” Stückenschneider  10 oyunun 4’ünde Gragas seçmişti. Buna ek olarak Gragas karakterini; Fnatic takımından Eujin “Reignover” Kim 2 kere ve SKT T1 takımından Seong-Ung “bengi” 1 kere seçerken, KOO Tigers’ın HoJin “HOJIN” Lee oyuncusu hiç tercih etmedi.

Gragas’ın ortadan kalkması takım metası açısından çok kötü bir etki yaratacak. Artık o olmadığından, ilerki oyunlar için sadece Elise ve Rek’sai karakterlerimiz kaldı. Eğer bunlardan herhangi biri de banlanırsa, dördüncü popüler jungle tercihi olan Lee Sin, devre dışı bırakılan Kavgacı Ayyaş’ın geride bıraktığı boşluğu doldurmak için durumu dengeleyebilir gibi duruyor.

Kaynak: gosugamers.net