Ligi iki kere kazanmış olan takım; geçtiğimiz mevsimde düştüğü kötü duruma çözümü Hai’yi ormana alarak bulup, elenme potasından kurtulmuştu. Şimdi ise yenilenmiş olan Cloud9, ormanda geçen mevsimin MVP’si olan Rush ve destek rolüne geçen Hai ile hızını alamayıp ilk turu bay geçecek gibi.

Hai’nin dediğine göre Cloud9, diğer takımlara kıyasla birbirlerine karşı kırıcı lafları en çok kullanan takımmış. Özellikle Rush, Jensen ve Sneaky’nin devamlı birbirini trollediği bir takımın nasıl böyle başarılı olduğu insana garip geliyor.

Liglerindeki diğer takımlar,  başarılarını Kore ligini yakından takip edip onların stratejilerini uyarlayarak yakalasa da, Cloud9 bunun tam aksini yaparak daha az stres ile başarıyı yakaladıl. Kazanmanın da kaybetmenin de canlarını sıkmasına izin vermeyen hatta kaybettikleri zaman bile espriler yapabilen takım, bu dokuz haftanın stresini hissetmiyormuş.

Geçtiğimiz haftasonu olan maçlar ile Immortals takımının ardına Counter Logic Gaming ile aynı galibiyet ve malubiyet sayısı ile birlikte geçen Cloud9, onları direkt yarı finale taşıyacak olan biletin peşinde. O da bu hafta sonu oynanacak olan maçlar ile belli olacak tabi.

Destek oyunculuğunun yanında ayrıca takımın kaptanı da olan Hai, kazanmak için izledikleri düşünceyi şu şekilde açıklıyor; “Her takım ile kazanmak istermiş gibi oyna, takımlara benzer şekilde davrandığın zaman hepsi aynı takım.”

Geçtiğimiz Nisan ayında bileğini sakatlayıp emekli olma kararı alıp, sonrasında Meteos’un yerine ormancı olarak girmişti. Şu sıralar oynamaktan bir rahatsızlık duymadığını fakat tabii ki oynamayı bırakmadan da sağlığının tamamen yerine gelmeyeceğini söyleyen Hai’nin yakın zamanda oynamayı bırakmaya da niyeti yok.