Whispers of the Old Gods eklenti paketi dün geldi ve ayağımızın tozuyla Standard Format‘a adım attık. Şimdiye kadar sevdiğimiz ve beğendiğimiz desteler şunlar:

Divine Zoo Paladin:

Legendary açamadım diye üzülmeyin, metanın C’thun kaynadığı bu ilk günlerde sinerjisi yüksek ve ilaç gibi bir aggro deste arıyorsanız bundan iyisini bulamazsınız. Token minionların Divine Shield alması ve buff’lanması üzerine kurulu bu destenin Sea Giant ve Blood Knight‘larla beslenmesi inanılmaz güzel bir tempo sağlıyor.

Tüm deste aslında Steward of Darkshire kartlarının sinerjisi üzerine kurulu. Aynen Tempomage’de spelleri Flamewaker için beklettiğiniz gibi, 1 health minionlarınızı da bu minion için bekletebilirsiniz. İnanılmaz komboları var. Özellikle Steward + Darkness Combosu hemen sonraki tur Rallying Blade buff’ları çok iyi value getiriyor.

Kart çekme mekaniği Cult Master’lar üzerine kurulu olan destenin hard removal’ları arasında equality, consec combosu, aldor peacekeeper ile c’thun’u uysallaştırma ve Keeper of Uldaman ile takasa müsait hale getirme var.

Şimdiye kadar 2 Shaman maçını kazandırtan, C’thun Warrior ile maçı fatigue’e götüren deste umut vadediyor.

Desteyi görmek için tıklayın

Ramp C’thun Druid:

C’thun legendary’sinin herkese verilmesinin ardından güçlü bir C’thun destesi arıyorsanız Druid bu konuda imdada yetişiyor. Özellikle C’thun ile ilgili Druid Class kartlarının verimliliği bu destenin avantajlarından biri. Çift Innervate ve çift Wild Wrowth ile ramp yapmamızı sağlayan destenin aynı zamanda Mire Keeper Minion‘ını kullanarak da ramp’e destek sağlayabiliyoruz. Amacımız güçlü minionları ramp ile erken oyun safhalarında sahaya sürerek board kontrolü elinde bulundurup rakibin yüzüne korkusuzca vurmak.

C’thun’u buff’layan diğer kartlar Beckoner of Evil, Twilight Elder ile C’thun’u geç oyun safhasına hazırlarken 10. manaya kadar minionlar ile board clear yapıp C’thun’u geç oyun safhasında inmek temel amacı destenin.

hearthstone whisper of the old gods

Klaxxi Amberweaver ile board’da kaldırılması zor minionları da koyduğumuz destede Wrath, nerf yemesine rağmen silence için kullandığımız Keeper of the Grove’umuz da bulunuyor.

Twin Emperor Vek’lor‘un destede bulunması ile destenin bütçesi biraz artmış olsa da iyi bir expansion başlangıç destesi olmuş diyebiliriz.

Desteyi görmek için tıklayın

Budget C’thun Mage:

C’thun legendary’sini daha düşük bütçeli bir deste ile kullanmak isterseniz bu deste de biçilmiş kaftan. Destede bulunan C’thun buff’layan minionlar ile takasa gidilirken Mage C’thun destelerinde bulunması gereken 2 mana minion Cult Sorcerer’dan value elde etmeye bakılması gerekiyor. Özellikle Faceless Summoner kartının getirdiği değerli board kontrolünü elinizde bulundururken Fireball, Frostbolt gibi bir çok spell’i, hele ki C’thun elinizde buff’lı duruyorken karşı Hero’ya direk vurmaktan çekinmeyin.

Güzel ucuz ve oynaması keyifli bir deck.

Desteyi görmek için tıklayın

Bakalım Meta nasıl şekillenecek…