Geçtiğimiz günlerde Hearthstone: Heroes of the Warcraft oyunu için yeni bir oyun modu duyuruldu: Heroic Tavern Brawl.

Bu yeni oyun modunda da tıpkı Arena modunda olduğu gibi karşınıza gelen rakipleri bir bir yenerek 12 galibiyete ulaşmaya çalışıyor olacaksınız, bu yolda en fazla 2 yenilgi hakkınız var. 3. yenilginiz sizi Heroic Tavern Brawl’un dışına itecek. Yalnız kullandığınız deck arenada oldugu gibi 3 kart arasından seçimle değil, Standard’a format’a uygun herhangi bir deste ile olabilecek. Eğer Arena’daki kart seçimi RNG’sinden sıkıldıysanız Heroic Tavern Brawl tam size göre.

Ödüller de Arena’dan daha cezbedici ama Heroic Tavern Brawl’a girmek biraz daha masraflı olacak. Yapılan ilk açıklamalara göre Heroic Tavern Brawl için belirlenen fiyat 9,99$ veya 1000 gold. Normal arenadan daha pahalı olan bu oyun modunun verdiği ödüller de yabana atilacak cinsten degil, resmi açiklamaya göre Heroic Tavern Brawl’da 12 galibiyet almış bir oyuncuyu 50 paket, 3 golden legendary, 1000’in üzerinde dust ve gold bekliyor. Yani en iyi Hearthstone oyuncusunu bile heyecanlandıracak ödüller bu modda olacak.

0v69i36w8vil1476236132561

Açıkçası herkesin ağzını sulandıran ödülleri ile birlikte yepyeni bir oyun moduna kavuşacak olan Hearthstone için bu oyun modunun çok olumlu olacağını düşünüyoruz. Özellikle 1000 gold verdikten sonra ortalama 5 win ile paranızı çıkartabildiğiniz bu oyun modunda özellikle deneyimli ama farklı serverlarda yeterince kartı olmayan oyuncular için (Asya,Amerika serverları) çok güzel kart farmlama metodu olabilir. Öte yandan bu oyun modu için yapılacak destelerin daha çeşitli ve daha sinerjik olacağını öngörebiliriz. Günümüzde Dereceli Oyunda Legendary olmak için %51 kazanma oranı olan bir deste ile yüzlerce maç yapmak yeterli iken bu oyun modunda %51 kazanma oranı sizi basarisizliğa götürebilir. O yüzden bu oyun modu için özel hazırlanmış başarılı olan destelerin dereceli oyunda kazanma oranı yüksek olacağından daha stabil ve dik bir ladder tırmanışı görmemiz mümkün. Bu da kartların arasındaki sinerjilerin daha detaylı incelenmesini ve özellikle theory-craft yapacak pro oyuncuların ufkunu açacağını düşünüyorum. Çok çok farklı kombinasyonlar ve her tür desteye karşı başarılı olabilecek uyarlamalar oluşturmamızı zorlayacaktır Heroic Tavern Brawl.

Her halükarda bu yeni oyun modu ile bizi daha çesitli ve daha renkli bir oyun deneyimi bekliyor olacak.

Şimdiden heyecanlandık bile.