Tomáš “oskar” Šťastný, HellRaisers takımının parlayan yıldızı, rakip organizasyonla imzaladığı kontrat sonucunda Counter-Strike:Global Offensive kadrosunda yedeğe alındı.

Çek AWP oyuncusunun takımı bırakma niyeti iddiaya göre “takımın baskı altında kalmasına sebep oldu”

HellRaisers’in “6 ay önce kendini başka bir organizasyonun baskısı altında bulduktan sonra, Tomáš Šťastný ileriye dönük bir kontrat imzaladı” sözleri oskar’ın kontratı biter bitmez organizasyonu terk edeceğini doğrular nitelikte. Bu oluncaya dek ise Oskar HellRaisers’te yayıncı rolünde görev alacak.

ESPN, henüz iki takım da doğrulamasa da, AWP oyuncusunun Eylül sonunda mousesports’a geçeceğini yazdı. ESPN raporuna göre mousesports’un şu anki AWP’si Chris “chrisJ” De Jong değişmesi bekleniyordu. Şu anki kanı Johannes “nex” Maget’in yerini alacağı yönünde.

Üstelik bu HellRaisers yıldızının tek kadro karmaşası da değil. 2016’nın başlarında Call of Duty devi OpTic Gaming de oskar’ın hizmetlerini kullanmak istemiş, ancak Oskar rahat edemeyeceği Kuzey Amerika’ya taşınma fikri yüzünden bu teklifi reddetmişti.

Oskar, neredeyse on yıllık kariyerinde Çek Cumhuriyetinin en iyi CS 1.6 ve CS:GO oyuncusu kabul edildi. Sadece 8 ay önce ilk kez bir resmi uluslararası takımında, HellRaisers’ta yer alma şansı kazandı. 2016 boyunca uluslararası alanda arka arkaya inanılmaz performanslar göstermesiyle Avrupa’nın en iyi AWP oyuncularından biri olarak biliniyor.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/hellraisers-oskar-benched/