Amerika’daki en prestijli eğitim kurumlarından olan Harvard Üniversitesi, hile sebebiyle Heroes of the Dorm turnuvasından diskalifiye edildi!

Heroes of the Dorm’un resmi sitesindeki duyuruya göre, Harvard Üniversitesi’nin takımı olan Team Ambush’un oyuncularından biri, asli turnuva kadrosunda bulunmayan başka bir oyuncuyla hesabını paylaşıyormuş!

Blizzard konu hakkında, “Hileye karşı hiç bir toleransımız yoktur. Turnuva kuralları tüm katılımcıların eşit şartlar altında yarışabileceği bir platform oluşturmak amacıyla koyulmuştur. Kurallar çiğnendiğinde, turnuvanın bütünlüğü risk altında kalır. Hesaplarını paylaşan öğrenciler ve oyuncular, ilerideki Tespa turnuvalarından süresiz olarak uzaklaştırılacaklar. Ayrıca Blizzard Entertainment olarak, konu dahilindeki hesaplara gerekli yaptırımları uygulayacağız.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu, turnuvadaki ilk vaka da değil! Yahoo! Esports’un haberine göre Connecticut Üniversitesi’nin takımı, geçen seneki bahar sömestrına bir oyuncusunu kayıt ettirmediği için turnuvadan atılmıştı. Bu sene ise Connecticut takımı Tricky Turtles için her şey daha iyi gidiyor gözüküyor. “Super Sixteen” serisine kayıpsız gelen takım, seride Ohio State’in Third String takımıyla karşılaşacak.

Harvard’ın turnuvadan uzaklaştırılmasıyla beraber, UC Berkeley’den Golden Mishas ve Indiana- Purdue’dan Team Tilt, “Super Sixteen” serisinde boşalan yere kendi isimlerini yazdırabilmek için karşı karşıya gelecekler. Duyuruda ayrıca Michigan Üniversitesi’nden Hot Boys takımının da benzer sebeplerden diskalifiye olduğu ve benzer cezalarla karşı karşıya olduğu belirtildi.