Takımlar önümüzdeki hafta yapılacak olan HotS Bahar Dünya Şampiyonasına hazırlanırken, önümüzdeki sezon hedeflerinin ne olduğunu çoktan öğrendiler bile.

Yaz Dünya Şampiyonası 500.000$ ödül ile birlikte Avrupa DreamHack İsveç’te yapılacak. 3 ay boyunca yapılacak olan 10 eleme etkinliğiyle takımlar toplam 1.2 milyon dolar ödül kazanacaklar.

Aynı bahar sezonunda olduğu gibi finallere 12 takım katılacak. Avustralya, Yeni Zelanda, Tayvan, Latin Amerika ve Güney Doğu Asya’dan birer takım, Kore, Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan ise ikişer takım katılacak.

Önümüzdeki sezon için yapılan tek değişiklik olarak ise Amerika ve Avrupa’dan katılacak takımların ayrı bölgesel şampiyonalara katılacak oluşunu görüyoruz. Avrupa’dan katılan takımlar ESL’in UK (İngiltere) Leicester stüdyosunda ve DreamHack Fransa turlarında finallere katılmak için yarışacaklarken Amerika’dan katılacak olan takımlar ise Austin’deki Kuzey Amerika DreamHack etkinlikleri ve ESL’in Burbank merkezinde yarışacaklar. Yapılacak bu 4 etkinliğin de ödülleri 100.000$ olarak belirlenmiş durumda, fakat ilk etkinliklerin kazananlarının ikinci etkinliğe de katılıp katılamayacakları hala bilinmiyor.

Çin, katılımcılarını Mayıs ayında Gold Series finalleri ile belirleyecekken Kore ise göndereceği 2 takımı kendi Süper Lig turnuvusıyla belirleyecek.

Bu etkinlikler ilk olarak  sadece 3 hafta sonra Çin’de yapılacak olan Gold Series turnuvasıyla başlayacak.