NBA takımlarından Houston Rockets, rekabetçi video oyun ortamındaki potansiyelini artırması için eSpor yöneticisi olarak Team Archon’un CEO’sunu işe aldı.

Team Archon’un CEO’su Sebastian Park, Houston Rockets tarafından takımın yeni espor müdürü olarak işe alındı. Takım tarafından espora herhangi bir resmi giriş yapılmış olmasa da, Park, takımın bütün seçeneklerini keşfetmek için çalışmalara başladı.

“Beni Rockets’e çeken şey, ‘Bildiğimiz şeyler ve bilmediğimiz şeyler var’ diyebilmeleriydi” Park, Bloomberg’e yaptığı konuşmasına şöyle devam etti “Espor alanının değerli olduğunu biliyoruz, şimdi ise onu keşfetmek için daha çok vakit ayırma şansına sahibiz”, bu tam olarak Rockets’in onu işe alma sebebi diyebiliriz.

Rockets takımı espora ilgi duyan ilk takım değil, ancak espor alanındaki bir çalışanı işe alan ilk takım. Daha önce Philadephia 76ers de iki espor takımını satın alıp Dignitas bayrağı altında birleştirmişti.

Park’ın Team Archon hakkındaki görüşleri ise şöyle: “Birçok insan espora miyop bakıyor, bunu gelecek haftaki toplantıya kadar keşfedilmesi gereken bir şey olarak görüyorlar. Oradaydım, ve bu amaca sahip bir takımı yönettim. Rockets, bu duruma muhtemel bir başlangıç olarak değil de, bu alanda ciddi bir oyuncu olabilme amacıyla hareket edebilecek bir takım.”