Bugün WSVG final ödüllerinin ödenmemesi hakkında bir haber paylaşmıştık. Bu haberden sonra Türkiye’yi temsil etmesi için 3 oyuncuyu gönderen HWA’dan konu hakkında açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

Merhaba,

Geride bıraktığımız Ekim ayında düzenlenen World Series of Video Games (WSVG) turnuvası sonucunda oyuncularımız Hearthstone, StarCraft ve FIFA dallarında dereceler elde etmiş ve devamında kazandıkları para ödülünün yanı sıra Maldivler‘de Dünya Şampiyonasına gitme hakkı kazandılar.

Oyuncularımızdan;

  • Barış “Ulquiomaru” Görgülü, Hearthstone’da 1.‘lik
  • Uğur “Wolborq” Bayram, FIFA’da 3.‘lük
  • Berkay “Zerghamdi” Erbaş ise StarCraft’da 5.‘lik elde etmişti.

Oyuncular Türkiye ayağında kazandıkları ödülleri BigKazan tarafından temin ettikten sonra WSVG büyük finalleri için Maldivler’e seyahat etmişti. Türkiye ayağındaki ödemeleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren BigKazan’a sorumluluklarını yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum fakat üzerinden aylar geçmesine karşın WSVG yönetimi hala oyuncuların turnuvada kazandığı paraları ödemiş değil.

Bir organizasyonda görülmemesi gereken türden bir sorumsuzluk örneği gösteren WSVG yönetimi oyuncuların kazandıkları parayı ödemek bir yana, cevap vermeyide kesmiş durumda. Konu hakkında konuşmaktan ve bilgi vermekten kaçınan ve 6 aydır borçlu olduğu oyuncularımıza borcunu ödemeyen WSVG yönetimi, turnuvaya katılan yerli ve yabancı tüm oyuncuları mağdur etmiş durumdadır.

Bir çok organizasyona katılan oyuncularımızın zaman zaman ödemelerinde gecikmeler oluyor fakat WSVG organizasyonunda yaşadıklarımız artık bardağı taşırdı. Bu tarz büyük organizasyonlara sponsor olan G2A gibi Dünya devi markalar umarım organizasyon yönetimine gerekli yaptırımlar uygulayacaklardır.

Kudret “impreve” Coruk
HWA Gaming CEO