Bigben Interactive tarafından yapılan ve resmi FIA World Racing Championship oyunu olan WRC 6 rekabetçi yarış oyunlarında popülerliğini arttırıyor. Bu sezon gerçekleşecek espor ayağında ise vereceği ödül ise büyük bir şok yaşatmış durumda. Şampiyonaya verdiği desteği ikinci yılında arttıran Hyundai şampiyonluk ödülü olarak yeni Hyundai i20 Coupe’yi ortaya koymuş durumda.

Hyundai Motor Denizaşırı Pazarlama Grubu Yöneticisi Scott Noh: “Bir yıllık partnerliğimizin sonunda, bir yıl daha WRC macerasının bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. WRC’nin espor tarafı insanların WRC ailesine katılması ve rekabetçi ortamda yarışmaları için mükemmel bir yol.”

Geçen yılın turnuvası binlerce sanal yarışçıyı bir araya getirdi ve Wales’de muhteşem bir canlı gösteriyle bitti. Bu yılın yeni formatı ile yarışçıları ocak ayından kasım ayına kadar izlemek ilginç olacak. Çarpıcı yarışların gerçekleşeceğini şimdiden görüyoruz

“Yeni Format” ise çok karışık ve asıl WRC’yi takip ediyor. Açıklamaya göre oyuncular her round için puan kazanacaklar ve finalde en çok puana sahip 8 oyuncu Alman şampiyon aTTaX Johnson’u geçip kazanmaya çalışacak.

Bigben’s Yazılım Müdürü Benoît Clerc: “Hyundai ile birlikte partnerliğimizin ikinci yılında çalışmaktan gurur duyuyor ve oyuncularımıza en iyi deneyimi sunmayı planlıyoruz. Motor sporlarına dahil olmalarıyla -özellikle WRC’de- Hyundai’nin içinde bulunan innovasyonu ve performansı bizlere aktarıyor.”

Bu tür yarışmalar nispeten az bilinen yapımları göstermek için güzel bir yol. Yeni i20 ise sadece 20.000 Dolar değerinde ama oyuncular için somut ödül olarak duruyor.