2-5 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ve 250.000$ ödül havuzu olan IEM Katowice turnuvasında grup aşamaları tamamlandı.

2 Mart tarihinde grup maçları oynanan A grubunda Alman ekibi mousesports, İsveç ekibi Ninjas In Pyjamas, İsveç ekibi fnatic, Ukrayna ekibi Na’ Vi, Brezilya ekibi Luminosity ve Moğol ekibi TheMongolz yer alıyordu.

Grubun ilk iki maçı mousesports – NiP ve fnatic – Na’ Vi karşılaşmaları oldu. mousesports – NiP maçında takımlar de_mirage haritasında karşı karşıya geldiler. Maçın ilk yarısını 10-5 önde bitiren mousesports ekibi, maçı da 16-8 kazanmayı bildi ve gruptaki ilk galibiyetini aldı. fnatic – Na’ Vi maçında ise harita de_dust2 oldu. fnatic ekibi ilk yarıyı 9-6 önde bitirdi ve maçı da 16-10 kazanarak hanesine ilk galibiyeti yazdırdı.

Grubun üçüncü ve dördüncü karşılaşmaları ise Luminosity – Na’ Vi ve mousesports – TheMongolz maçları oldu. Luminosity – Na’ Vi karşılaşması de_mirage haritasında gerçekleşti. Brezilya ekibi ilk yarıyı 9-6 önde tamamladı. Maçı da 16-11 kazanan Luminosity, bu sonuçla ilk galibiyetini almış oldu. mousesports – TheMongolz karşılaşması ise de_dust2 haritasında oynandı. Mousesports maçın ilk yarısını 10-5 önde bitirdi ve maçı 16-7 kazanarak ikinci galibiyetini aldı.

Beşinci ve altıncı maçlar ise öğleden sonra 4’te başladı. NiP – TheMongolz ve fnatic – Luminosity karşı karşıya geldi ve galiba turnuvanın ilk büyük sürprizini bu karşılaşmalarda gördük. NiP – TheMongolz karşılaşması de_mirage haritasında oynandı. NiP bu maçı çok zorlanmadan 16-5 kazandı. Diğer karşılaşma olan fnatic – Luminosity ise de_inferno haritasında oynandı. Brezilya ekibi, CS:GO’nun bir numarası olarak görülen fnatic karşısında ilk yarıyı 9-6 önde tamamladı. Luminosity ekibi maçı da 16-12 kazandı ve ikinci galibiyetini aldı. Bu noktada şuna değinmeden geçmek olmaz, Luminosity oyuncusu fer gerçekten müthiş bir performans ortaya koydu ve bu galibiyetin mimarlarından biri oldu.

Yedinci ve sekizinci karşılaşmalar ise mousesports – Na’ Vi ve fnatic – NiP karşılaşmalarıydı. mousesports – Na’ Vi karşılaşması de_cobblestone haritasında oynandı. Na’ Vi takımı ilk yarıyı 12-3 gibi üstün bir skor ile bitirdi ve maçı da 16-6 kazandı. Günün merakla beklenen karşılaşmalarından olan fnatic – NiP maçında ise harita olarak de_inferno seçildi. fnatic takımı ilk yarıyı 8-7 önde bitirdi. Maçın 30. eline geldiğimizde durum 15-14 fnatic lehineydi. B bomba bölgesine bombayı kuran NiP ekibi, JW‘nun 1 can ile bombayı çözmesine engel olamayınca fnatic maçı 16-14 kazandı.

Dokuzuncu ve onuncu karşılaşmalar Luminosity – TheMongolz ve NiP – Na’ Vi karşılaşmaları oldu. Luminosity, Moğol ekibi karşısında, de_inferno haritasında 16-6 galip geldi. NiP – Na’ Vi karşılaşması ise güzel bir mücadeleye sahne oldu. de_overpass haritasında oynanan mücadelenin ilk yarısı 8-7 NiP üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarıda ise Na’ Vi takımının daha etkili bir oyun oynamaya başladığını gördük ve bu etkili oyunun sonucu maçın 16-13 Na’ Vi lehine sonuçlanması ile amacına ulaştı.

luminosity Fer

On bir ve on ikinci karşılaşmalar ise fnatic – TheMongolz ve mousesports – Luminosity karşılaşmaları oldu. fnatic, TheMongolz karşısında çok zorlanmadan ilk yarısını 13-2 önde bitirdiği de_cache haritasını, 16-4 kazandı ve 3. galibiyetine ulaştı. mousesports – Luminosity karşılaşması ise çok güzel bir mücadeleye sahne oldu. de_cobblestone haritasında karşı karşıya gelen iki takımdan çok güzel performanslar izledik. mousesports oyuncusu NiKO ve Luminosity oyuncusu fer, maçı takımlarına kazandırmak için her şeyi ortaya koydular. İlk yarısı 8-7 Luminosity üstünlüğü ile geçilen karşılaşmayı, Luminosity 16-14 kazandı ve 4’te 4 yapmayı başardılar.

İlk günün son üç karşılaşması ise aynı saatte başladı. fnatic – mousesports, Luminosity – NiP ve Na’ Vi – TheMongolz A grubunun son karşılaşmaları oldu. Namağlup Luminosity ekibi ile NiP ekibi de_mirage haritasında karşı karşıya geldiler. Grup birincisi ilk yarıyı 12-3 önde tamamlamayı başardı, ancak NiP’den müthiş bir geri dönüş izledik ve 13-1’lik bir seri yakalayan NiP takımı maçı 16-13 kazandı. Na’ Vi – TheMongolz mücadelesi ise de_cobblestone haritasında oynandı. Na’ Vi ilk yarıyı 9-6 önde tamamladı. İkinci yarıda ise rakibine tek bir el bile vermeden maçı 16-6 kazandı. Üçüncü mücadele olan fnatic – mousesports maçı ise ilk günün en güzel maçıydı. de_dust2 haritasında oynanan bu karşılaşmanın ilk yarısı 10-5 fnatic üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarıda ise mousesports maça döndü ve maç sonucu 15-15 oldu. Uzatmalar yine müthiş bir mücadeleye sahne oldu ve fnatic maçı 19-17 kazandı. Maç fnatic-mousesports mücadelesinden çok NiKoolofmeister mücadelesi gibi oldu. İki oyuncudan da müthiş performanslar izledik ve mousesports oyuncusu NiKo maçı 42-28 skor ile tamamlarken, fnatic oyuncusu olofmeister maçı 37-18 skor ile tamamladı.

Gruplardan ilk 3 takımın çıkacağı bu turnuvada A grubu puan durumu bu maçlar sonucunda şu şekilde oldu :

Grup APWLWRLR
1.Luminosity5417759
2.fnatic5417961
3.Na’ Vi5326957
4.mousesports5236966
5.NiP5236766
6.TheMongolz5052880

 

B grubu maçları ikinci sayfada!