Intel ve PC uygulama mağazası Overwolf, rekabetçi oyunculara hitap edecek şekilde uygulamalar ve modifikasyonlar için yatırım yapmakta kullanılmak üzere 7 milyon dolarlık ortak fon başlattılar. Geliştiriciler Overwolf’un web sitesinde uygulamaları tanıtabilecekler ve bu fon öncelikli olarak Overwolf platformu için özel olarak geliştirilen ya da onun kaplamasını kullanan geliştiricilere odaklanacak.

2018’in dördüncü çeyreğinde başlamak üzere, onaylanmış olan her geliştirici 10.000 dolardan 500.000 dolara kadar ihtiyaç ve proje durumuna göre destek alacak. Uygulamayı ya da modifikasyonu geliştiren firmada hisse edinmekten ziyade, uygulamanın gelir elde etmesi durumunda verilecek olan fon gelir paylaşımı üzerinden ödenecek.

Overwolf CEO’su Uri Marchand şöyle diyor:

“Biz sürekli olarak geliştiricilerin bugünkü oyunları oynaması çok daha eğlenceli bir hale getirmesine yardımcı etmek için fırsatlar arıyoruz. Fonun değerlendirme sürecini basit ve hızlı işleyecek şekilde tasarladık, böylelikle geliştiriciler en iyi uygulamayı, modifikasyonu ya da oyun uzantısını geliştirme eforlarına %100 odaklanabilirler.”

Overwolf, rekabetçi oyunlar için ek bilgilendirmeler ya da özellikler sağlayan araçlar için özellikle üretilmiş olan steam benzeri bir pazardır. Firma yakın zamanda Hearthstone ve Fortnite gibi oyunlar üzerine ürettikleri araçların tanıtımı için Tempo Storm ile ortaklık kurdu. Platform ayrıca yakın zamanda tohum aşaması yatırımcılığı ile 2.5 milyon dolar toplamayı başaran üçüncü parti Quarterback gibi uygulamalara da evsahipliği yapıyor.

Intel, ESL’in uzun vadeli Intel Extreme Masters turnuva serisinin ana sponsorudur ve şu an hem Overwatch ligiyle hem de NBA 2K ligiyle birkaç yılı kapsayan sponsorluk anlaşmaları imzalamış durumda. Firma ayrıca yakın zamanda PUBG Corp. ile PUBG Global Invitational organizasyonunun ana sponsoru olmak üzere bir araya geldi.

Kaynak: https://esportsobserver.com/intel-overwolf-investment-fund/