Josh “jdm64” Marzano, sosyal medyadan yaptığı açıklamada IEM Katowice’de Liquid adına oynayacağını söyledi.

27 yaşındaki Josh, son bir kez IEM Katowice’da Keith “NAF” Markovic’ in yerini alarak takımda boy gösterecek. Söylentilere göre NAF takımıyla anlaşmakta uyum sorunları yaşadığından böyle bir yola başvuruldu.

Liquid, IEM Oakland’da karışık sonuçlar ortaya çıkartarak yılını kötü tamamladı. ESL Pro Ligi 6. sezon finalleri ve ECS 4. sezon finallerinde ligin kadro kısıtlamaları sebebiyle Lucas “steel” Lopes’a şans veremedi.

İşleri daha da zorlaştıran şey ise Liquid’in ELEAGUE Major Baston’da yer alan Wilton “zews” Prado ile çalışmak zorunda bırakılmasıydı. Kuzey Amerikalılar, Vega Squadron’a New Legends aşamasında yenildiğinde turnuvayı da 12-14. sırada bitirdi.

Daha sadece iki gün öncesinde, Liquid, NAF ile anlaşma imzaladığını duyurmuştu, Josh’u şaşırtan şey ise, takımın ilk 5 ile yeterli pratiğe sahip değilken oyuncu değiştirmesi idi.

JDM64, röportajında şunları söyledi:

“zews ve steel arasında gidilip geliniyordu, yeterince pratik yapılmamıştı. Asla tam bir beşli olarak büyüyüp gelişemedik. Beni de en çok üzen şey bu. Major’den döndüğümüzde farklılıklarımızı bir kenara koyarak takım olabilmiştik. Sonunda beraberce çalışabilmek
inanılmaz mutluluk vericiydi. Üç ay geçtiğinde kendimi hiç bu kadar özgüvenli ve iyi hissetmemiştim. Takımım için oynuyor ve kendimi geliştiriyordum.

Bazı şeyleri Liquid olarak tabii ki daha iyi şekilde yapabilirdik. Bu şeyleri yapamaz olmamıza sebep olanları sayabilirim ancak sonuca bakıldığında fark etmiyor. Sonuç değişmiyor.

Önemli olan daha iyi bir oyuncu ve daha iyi bir takım arkadaşı olabilmek. Keşkelerim ve şüphelerim yok. Kendinden şüphenin sadece insanı geriye götürdüğünü keşfettim. Kesinlikle bu hataları bir daha yapmayacağım.

Artık IEM Katowice için daha sık yayın açacak ve hazırlık yapacağım. Bu etkinlik Liquid ile olan son etkinliğim olduğundan ayrı bir özen göstereceğim.

Katowice’i kazandıktan sonra (muhtemelen kazanırız) turnuvalara eşlik etmeye devam etmek istiyorum. Kendimi antremanlı ve değerli görüyorum. Herhangi bir takıma değer katabileceğime eminim. Tabi bana şans verirlerse.”

Liquid’in IEM Katowice’ de 27 Şubat’tan 4 Mart’a kadar kadrosu ise şu şekilde :

  • Jonathan “EliGE” Jablonowski
  • Russel “Twistzz” Van Dulken
  • Lucas “steel” Lopes
  • Josh “jdm64” Marzano
  • Nick “nitr0” Cannella
  • Wilton “zews” Prado (koç)
Virtus.pro’da Olay Var: TaZ, Yedeğe Çekildi!