Kuzey Amerika LCS 5. haftasında güzel karşılaşmalarla beraber bir o kadar zorlu karşılaşmalara tanık olduk. TSM ve Immortals beklenen performanslarını gösterdiler ve bunun yanında Echo Fox ise haftanın yükseleni olan ekip oldu.

Renegades vs. Echo Fox

Beşinci haftanın ilk günü, alt sıraları yakından ilgilendiren Renegades – Echo Fox karşılaşmasıyla başladı. Echo Fox kurduğu takım kompozisyonla taşıyıcı rollerini oyun boyunca iyi korudu. FOX Keith ve FOX Froggen’ın yüksek hasarlarının önüne geçemeyen Renegades, haftaya mağlubiyetle başlamış oldu. Her ne kadar Echo Fox iyi oynasa da iki tane bariz yakalanma hataları vardı. Renegades oyuncuları  ise vadiye sanki LCS’de değil de tekli dereceli eşleştirme sisteminde oyun oynuyormuşçasına bir hava kattı.

CLG vs. NRG

İlk günün ikinci karşılaşmasında CLG, NRG’ye konuk oldu. CLG Huhi oynadığı Leblanc ile göz kamaştırırken takım arkadaşı aphromoo ise Morganayla iyi işler çıkardı. Her ne kadar oyun CLG’nin kontrolü altında olsa bile çaldırdıkları baron ve üzerine verdikleri ikide iki, CLG için oyunun uzaması anlamına geldi. NRG’nin başarılı üst koridor oyuncusu ne kadar iyi oynasa da NRG Altec ve NRG Moon’dan beklenen hasar çıkmadı. Daha doğru bu hasarın çıkmasına CLG ekibi yaptığı oyunlarla engel oldu.  Böylece oyunun sonunda gülen taraf CLG oldu.

C9 vs. Team Liquid

İlk günün üçüncü karşılaşmasının oyunun sonucuna takım kompozisyonu farkı damga vurdu. C9 5’e 5 takım savaşlarına odaklı bir kompozisyon kurarken, Team Liquid ise daha mobil ve koridor ittirmeye yönelik bir kompozisyon kurdu. Ancak TL ekibi bu kurduğu kompozisyona yönelik herhangi bir oyun gerçekleştiremeden oyunun kontrolünü rakiplerine verdi. C9 aldığı ilk baronla oyunu bitirmeyi bildi ve kolay bir galibiyete ulaşmış oldu.

Team Impulse vs. Team SoloMid

İlk günün dördüncü maçında Team Impulse ile Team SoloMid karşı karşıya geldi. Oyunun başlarında TIP ekibi her ne kadar skorda öne geçse bile TSM global görevlere daha çok önem vererek öne geçmeyi başardı.  27. dakikada TSM tarafından alınan baronla birlikte takımca koridor ittirmeye başladılar ve TIP ekibi TSM’in karşısında duramadı. Oyunun kaybedilmesinde özellikle TIP ekibinin üst koridora seçmiş olduğu Nautilus seçimi de etkili oldu çünkü Fiora, Nautilus’a göre çok daha fazla iş yaptı. TSM dakika 30’da 11-6 gibi bir skorla maçı kazandı.

Immortals vs. Team Dignitas

İlk günün son karşılaşmasında ise durdurlamayan Immortals ile Team Dignitas karşılaştı. Oyun bir müddet karşılıklı skorlarla gitti. IMT ekibi alt koridorda oyunu domine ederken takımın destek oyuncusu Adrian seçmiş olduğu Soraka şampiyonunun hakkını verdi. Öte yandan kitle kontrolü çok yüksek olan IMT ekibi aynı zamanda mobiletesini de Rek’Sai seçimi ve Gangplank ultisiyle sağlamış oldu. Oyunu çok hızlı bir şekilde oynayan Immortals, her an her yerde bir olay yapıyordu. Ya üst koridordan bir skor, ya baron alma ya da alt koridordon bir skor, nehirde bir yerde rakip ormancıyı yakalamak… Reignover yine oyunu domine ederken 26. dakikada Immortals Nexus’u düşürerek oyunu zorlanmadan kazandı.
NAlcs5hafta

5.Hafta birinci gün NA LCS maç özetleri