PBE sunucularına varmak üzere olan oyun içi HUD güncellemesini paylaşmak için sabırsızlanıyoruz!

Bu güncelleme, halihazırda var olan kullanıcı arayüzünün (UI) bir devrimi niteliğinde ve League of Legends deneyiminizi daha iyi bir düzen, daha yüksek okunabilirlik ve bir dizi ek özellik aracılığıyla desteklemek için tasarlandı.

TL;DR(Uzun;Okumaya Üşendim)

Oyun alanını gölgelemeyen ve oyuncuların aldıkları bilgileri ne şekilde kullandığına dayalı olarak daha iyi modernize edilmiş bir kullanıcı arayüzü yaratıyoruz.

Bu değişiklikler birçok gözlem ve deneme sonucunda ortaya çıktı, ama diğer her şeyde olduğu gibi burada da daha ileri gidebilmek adına sizin geri bildirimlerinizi bekliyoruz.

TAKTİKSEL OLMAK

Taktiksel

“Taktiksel” dediğimizde, sizin anlık -ve genellikle savaş esnasındaki- oyun kararlarınızı destekleyen bilgiden bahsediyoruz, örneğin ulti atmak veya iksir içmek gibi. Bu ayrıca sizin şampiyonunuza yapılan etkileri de kapsıyor, mesela takımınızdaki Janna tarafından kalkan altına alınmak veya rakibiniz tarafından tutuşturulmak gibi.

STRATEJİK DÜŞÜNMEK

Stratejik

Stratejik bilgi, oyunculara büyük resmi görmelerinde yardımcı olur. Size bütün oyunun durumunu anlamanızda yardım eder ve uzun vadeli kararlar almanız için haritanın tamamında neler olduğunu gösterir.

Örneğin, diyelim ki ilk geri dönüşünüzde bir A.M.K. Kılıcı alacak kadar altın biriktirdiniz. Geri dönmeden önce, cevaplamanız gereken birkaç soru var: Koridorlar şu an nasıl itiliyor? Ormancıları nerede? Destekçiniz 6. seviye oldu mu? Koridorunuzdaki rakibe kıyasla nasıl bir süreçte ilerliyorsunuz? Ejder çıktı mı? Ardından, belki bir takım savaşını güç bela kazandınız ve hızlı cevaplanması gereken diğer sorularınız var: Takımımda halen kimler ayakta? Kaç kişiyi öldürdük? Rakibin tekrar oyuna dönmesine ne kadar süre var? O süreden önce neleri alabiliriz?

Şu anki HUD dahilinde, bu bilgiler mini haritadan tutun da sağ üst köşeye, sol tarafa ve hatta skor tahtasına kadar tüm ekrana dağılmış durumda. HUD güncellemesiyle birlikte, bu soruların cevaplarını gruplar halinde ve mini haritanın etrafında veriyoruz çünkü oyuncular doğal olarak bu tip bilgiler için oraya bakıyorlar. Bu bilgi kümesinin bir nevi stratejik komuta merkezi yarattığını ve daha iyi genel harita farkındalığına yardımcı olduğunu düşünüyoruz.

DAHA FAZLA KULLANIŞLILIK VE NETLİK

Sadelik

Sonuç olarak, bu güncelleme genel kullanışlılığa yönelik bazı özellik isteklerini ele alıyor. Skor ekranının yerleşimini değiştirdik, böylece iki takım da yatay şekilde listelenecek. Ayrıca sürükle-bırak sistemini de ekledik, böylece kişileri mid vs. mid ya da herhangi istediğiniz şekilde sıralayabilirsiniz. Yeni skor tahtası ayrıca oyuncuların eşyalarını maliyete göre sıralıyor, yani bu sayede kimin eli daha güçlüyse veya rakip takımın tanklarından daha çok hasara dayanabilecekse hepsini göreceksiniz. Sonuncu olmakla birlikte gayet önemli bir değişiklik olarak, kule bilgilerini skor tahtasına sıkıştırdık, yani tüm önemli bilgilere TAB tuşuna bastığınızda erişebileceksiniz.

SONUÇ

Şimdilik bu kadar! HUD güncellemesi bir sonraki PBE yamasıyla gelecek, sizlerden alacağımız geri bildirimleri merakla bekliyoruz.