League of Legends‘ın yapımcısı Riot Games, oyuncuların script ve hack dosyaları aracılığıyla yükselmesini sağlayan LeagueSharp servisine açtığı davayı kazandı.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında açılan dava sonucunda, LeagueSharp 10 milyon dolar para cezasına çarptırılırken, sahip oldukları sitenin tüm kontrolü de Riot’a devredildi. Riot firması davayı açtığında, oyunculara 15 ile 50 dolar arası ücretler karşılığı sunulan servislerin “LoL oyuncularının oyun tecrübesini baltalayıp, topluluğa kendi çıkarı amacıyla zarar verdiğini” söylemişti.

LeagueSharp yetkilileri konu hakkında bir mesaj yayınlasa da, bu mesaj daha sonra kaldırıldı. Bu mesajın içeriği ise şu şekilde:

“Bildiğiniz gibi Riot Games bize karşı açtığı dava ile, sunduğumuz servisin Kullanıcı Şartları’na aykırı olduğunu bildirdi. Sonuç olarak tüm geliştirdiğimiz hizmetleri kapattık ve ilgili araçları Riot Games’e teslim ettik. Ayrıca League of Legends oynarken kullanılan 3. parti araçların hesabınızın askıya alınmasına veya engellenmesine sebep olacağını bilmeniz gerekiyor. Oyunculara yaşattığımız problemler için özür diliyoruz.”

Riot Games, LeagueSharp servisinin 1000’den fazla kullanıcısı olduğunu ve her ay yüklü miktarda paranın bot uygulamaları için harcandığını söylüyor.