Riot, Legends of Runeterra‘nın giyimden yazılıma birçok ticari markasını satın aldı. Toplamda dokuz adet olan ticari markalar geçtiğimiz Ekim ayında Riot bünyesine geçti. Sayıca çok olmalarına rağmen yeni bir oyuna ve çokça ürüne güvenilir bir yatırım oldu.

Runeterra, League of Legends ana hikayesinin gerçekleştiği dünyanın adı. Ticari markaların kapsamı oldukça geniş olduğundan ufukta bir uyarlama, hatta League of Legends’a dayalı bir TV show’u veya film görünüyor olabilir.

Bir Reddit yazarı olan zileanpredicts’e göre içerisinde “oyunların dahil olduğu canlı karşılaşmalar” da etkinlikler kapsamında yer alabilir. Bu akıllara Riot’ın başarılı bir esporla yetinmek istemiyor mu sorusunu getiriyor. Bunun yanı sıra Legends of Runeterra ticari markası altında oyun yayınları, kart oyunları veya oyunlar için kart takaslarından da bahsediliyor.

Riot’ın planları dahilinde atacağı adımlar her neyse, birkaç gün önce haberlere düşen cinsiyet ayrımcılığı davasının ışığında kendi topluluğuna kulak vererek ve çalışanlarına nasıl davrandığına dikkat ederek ilerlemesi gerekiyor. Yapılan hatalara en baştan çözüm bulmak yeni bir oyuna kaynak bulmada kolaylık sağlayabilir.