EEDAR 2015 Raporuna göre üst seviye PC oyunculuğu gereksinimlerinde Logitech G ve Razer lider görünüyor, Raporda Kuzey Amerikadaki müşterilerin neredeyse %42 oranında belirli bir fare tercihi olduğu görülüyor ve Logitech’in G serisi fareleri en popüler olanlar. %31’lik oran ile ise Razer takip ediyor. Diğer hiç bir ürün marketin %5’inden fazlasına sahip değil.

Bu markların bu kadar popüler olmasının sebebi ise yine EEDAR’ın bu raporunda incelenmiş, Logitech markası “en iyi fiyat” ve “en alınabilir” ürünler sıralamasında en tepede bulunuyor. Razer ise bu karşılaşmada en estetik ve en yenilikçi marla olarak görülüyor, Razer’ın 80 dolarlık Naga’sı ürünler arasında en bilinen isim olarak dikkat çekiyor.

PC oyuncuları için fare üreten iki firma marketin %71’ine sahip.

Çalışma aynı zamanda müşterilerin fare konusundaki harcamalarını da incelemiş, ortaya çıkan rakam ise 50 dolar ile 74 dolar arasında görülmekte, görünen o ki ciddi oyuncular daha çok kalite ve güvenilir fareleri tercih ediyorlar. İkinci sırada ise 25 dolar ile 49 dolar arasındaki segmentte bulunan farelerin tercih edildiği görülmekte. Bu ürünlerin sahipleri ise Kuzey Amerika’nın oyuncu faresi sahipliğinin %66’sını temsil ediyor.

E-Spor oyuncu faresi isteğini cezbediyor.

Dünya çapındaki e-spor markeyi sürekli büyümeye, genişlemeye devam ediyor ve oyunlara özel spesifik ürünlere olan isteğin artmasına sebep oluyor. Profesyonel oyuncular, popüler online oyunlarda milyonlar ile ifade edilen para ödülleri için yarışıyorlar. Yüksek seviyedeki karşılaşmaların oynandığı, sadece en iyi, en kaliteli ve en güvenilir ürünler kabul edilebilir durumda. Bir çok oyuncu ürünleri üreten marka bu ürünlerini aynı zamanda bu turnuvaların reklamları ve sponsorlukları için de kullanıyor, hem takımlar hem de etkinlikler için.
SuperData’nın araştırmasına göre e-spor marketi dünya çapında 134 milyon izleyiciden 612 milyon dolar gelir elde ediyor. İzleyicilerin hepsi oyuncuları bu ürünleri kullanırken ve kazanırken izliyorlar.