Aylarca süren belirsizlikten ve sözleşmedeki  çekişmelerden sonra, Luminosity Gaming’in Counter-Strike takımının 1 Temmuz itibariyle SK Gaming’e katılacağı belli oldu.

Böylelikle iki takım da yaşadıkları çekişmeyi sonlandırmış oldu.

Luminosity, şu anda gerçekleşen Esports Championship Series dahil olmak üzere etkinliklerde 1 Temmuz’a kadar kendi ismiyle mücadele verecek. SK Gaming olarak ilk etkinlikleri ise 1 Milyon $’lık Valve Major’u ESL Cologne olacak.

Yapılan açıklamaların uzlaşımcı olması, aslında iki takımın da bu can sıkıcı süreçten haz almadığı yönünde yorumlanabilir. Kaptan Gabriel “FalleN” Toledo’ya göre iki taraf da bu çatışmayı “çok profesyonel bir şekilde” çözdüler.

FalleN’in daha önce Daily Dot’a SK Gaming’in oyunculara sözleşmeler görüşülürken yalan söylediğini ve sözleşme altındaki oyunculara uygunsuz yaklaşım sergilediğini söylemişti.

Kaptanın yorumu şu şekilde: “Bundan sonra neler olacağını merak ediyoruz ve en sevdiğimiz şeyi yapacağımız kesin: çok çalışmak ve Counter-Strike oynamak”

SK Gaming Genel Müdürü Alexander T Müller durumun oldukça “karmakarışık” olduğunu bunda iki tarafın da payının olduğunu kabul ediyor.

Müller bildirisi şu şekilde: “Steve Maida’ya dostane çözümünden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu karmakarışık durumda kimin haklı kimin haksız olduğunu söyleyemezdiniz. Biz SK’da, duygusal haftaları geride bıraktığımız için çok mutluyuz ve artık temiz bir başlangıç ve başarılı bir gelecek için önümüze bakacağız”

İki taraf da Valve’in bu çatışmanın çözümüne dahil olduğu duyumuna dair detay vermedi.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/luminosity-counter-strike-sk-gaming/