Orlando Magic’in NBA 2K League takımı Magic Gaming ile AS Monaco futbol kulübü yeni bir ortaklık duyurdular, bu vesileyle bir NBA 2K League takımı ABD dışında bir profesyonel spor takımıyla ilk kez bir ortaklığa imza atmış oldu. Ortaklık iki organizasyonun sosyal medya içeriği, fanlara hediye dağıtımları ve espor takımları için oyuncularla etkileşim gibi yollardan büyümek için beraber çalışmasını öngörüyor.

Bir basın toplantısında Orlando Magic baş satış yöneticisi Michael Forde dedi ki, “Magic Gaming, AS Monaco ile kurulan bu özel ortaklığın ve her iki takımın dijital sahada neler başarabileceğini görmek için sabırsızlanıyor. Bu ayrıca her iki organizasyon için de uluslararası çapta genişleme için harika bir fırsat. Gerçek anlamıyla bir kazan-kazan durumu.”

Magic Gaming yakın zamanda diğer NBA 2K League takımlarının saflarına katıldı ve HyperX’i resmi oyuncu çevre aksesuarları partneri olarak duyurdu. AS Monaco ortaklığı, Magic Gaming bünyesine Mayıs ayında katılan ortaklık geliştirme müdürü Gabriel Causse için bir diğer büyük zafer oldu.

AS Monaco dijital ekibinin başında bulunan Jean-Philippe Dubois ayrıca bu ortaklıktan “AS Monaco, fanları için Orlando Magic gibi prestijli bir kulüple espor ortaklığını başlatarak Kuzey Amerika’daki imajını geliştirme ve inovatif içerikler oluşturma fırsatlarını değerlendirme yolunda önemli bir adım atmıştır.” diyerek bahsetti.

AS Monaco bu yılın başlarında Kinguin ile imzaladıkları ortaklık anlaşması ve PES 2019, Rocket League, GT Sports gibi oyunlarda aktif durumdaki takımları ile halihazırda espor içerisinde ciddi bir konuma sahip.