ESL Pro League Sezon 7 Finalleri’nde HLTV‘nin Engin “MAJ3R” Küpeli’yle yaptığı röportajı ve Space Soldiers’ın başına gelen talihsizlikleri sizler için çevirdik.

ESL Pro League Sezon 7 Finalleri’nde yaptığımız ilk röportajda Engin “MAJ3R” Küpeli’ye Space Soldiers’ın yaşadığı vize sorunlarını ve 750.000$ ödül havuzuna sahip turnuvaya olan bakış açılarını sorduk.

Space Soldiers ESL Pro League Finalleri’ne kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri’ne girişi reddedilen Buğra “Calyx” Arkın yerine yedek oyuncuları Çağatay “Despe” Sedef ile geldiler.

Yine de Türkler Dallas’taki Finallere, Renegades’e karşı özellikle Inferno haritasının Terörist tarafında oynadıkları harika oyunla iyi bir başlangıç yaparak 16-7 galip gelmeyi başardılar. Maçtan sonra vize sorunlarını ve Renegades maçını sormak için takımın oyun içi lideri Engin “MAJ3R” Küpeli’yi yakaladık.

Calyx’in burada olamayacağını ilk ne zaman öğrediniz? Despe ile antreman yapabildiniz mi yoksa gerçekten göründüğü gibi son dakikada olan bir durum muydu?

Evet, son gün öğrendik. Son güne kadar Calyx’in vize almasını bekledik. Calyx’in zamanında vize alabilmesini umuyorduk, ancak son dakikada, Despe ile oynayacağımızı öğrendik. Başta turnuvaya katılımımızı iptal etmeyi düşündük ancak son gün Despe’ye sorduğumuzda o da burada olabilmek adına elinden gelen her şeyi yaptı, bu yüzden kendisine özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Hazırlık açısından Na’Vi sayesinde iki harita oynayabildik (gülüyor), bu bizim için iyi oldu. Ancak zaten Despe ile uzun zamandır beraber oynuyoruz. Elbette tamamen yeni bir oyuncu değil bizim için ancak bir süredir beraber oynamadık. Bu süreçte oyun metaları da değişti. Bugün biraz antreman yapacağız ve neler yapabildiğimizi göreceğiz.

Vize sorunları sizi bir süredir rahatsız ediyor, yakın zamanda IEM Sydney’i de kaçırdınız bu yüzden, gelecekte bunu önleyebilmek adına atacağınız adımlar var mı? Bu konuda gerçekten yapabileceğiniz bir şeyler var mı?

Önceden daha iyimserdim. “Tamam, vize sorunları var ancak biz elimizden geleni yapalım.” , ancak artık bu olay çok daha sinir bozucu bir hal almaya başladı. CS:GO’daki en iyi turnuvaların bir parçası olmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve bazen vizeler reddediliyor. Bu çok sinir bozucu ve can sıkıcı bir durum, ancak hayatın içinde bunlar da var ve bunlarla başedebilmeliyiz.

Vize meseleleri konusunda mızmızlık yapmayacağım, elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Buraya geldik ve Despe iyi bir oyuncu. Takımın kuruluşundan bu yana başlangıçtan beri bizimle birlikte çalışıyor, bu yüzden elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Bu durum herhangi bir şekilde Pro League Finalleri için koyduğunuz hedefleri etkiledi mi?

Biz her zaman play-off’ları hedefliyoruz, hedefimiz her zaman yapabildiğimizin en iyisini yapmak. Despe’yi olumlu şekilde nasıl kullanabiliriz konusunu çok düşündüm, dün ve iki gün önce uçakta onu en verimli nasıl kullanabileceğimizi çok düşündük. Takım menajerimizle çok konuştuk ve sanırım bir çözüm bulduk. Hedefimiz elbette gidebildiğimiz yere kadar gitmek.

Eminim ki Renegades’in IEM Sydney’deki başarısını az da olsa görmüşsünüzdür. İlk maçınızın bu kadar tek taraflı geçeceğini düşünüyor muydunuz?

BO1 her zaman şaşırtıcıdır. Oyuna iyi başladık, Terörist tarafındaki pistol round’unu kazandık. Ayrıca çok önemli round’ları kazandık. Etkili clutch’larımız oldu. Bu yüzden bugün Renegades’ten daha iyi olduğumuzu düşünmüyorum. Sadece bir BO1 maçıydı ve eminim ki geri dönüş yapacaklardır.

Bizim için güzel bir gündü. Her şey bizim için olumlu geçti, BO1’lerin CS’de nasıl olduğunu biliyorum ve bugün şans yanımızda olduğu için çok mutluyum.