Haziran ayının ilk haftası başlayacak ve 16 takımın mücadele edeceği Manila Major etkinliğinin grupları açıklandı.

Turnuvada mücadele edecek olan takımlar 4 gruba ayrıldılar. GSL formatında gerçekleştirilecek olan maçlar 3 ve 4 Haziran tarihlerinde başlıyor. Bu maçların sonucunda ise, ikili eleme formatında gerçekleşecek ana etkinliğin katılımcıları belli olacak.

Bütün gruplardan güzel maçlar çıkacak gibi görünse de, B grubundaki takımlardan ikisi dikkatleri üstüne çekiyor. Digital Chaos ve Team Secret takımları B grubunda eşleşti. İki takım daha önce resmi bir maçta karşı karşıya gelmedi. Spring Shuffle’ın ardından Secret’ın oyuncuları Omar “w33” Alivi ve Rasmus “MiSeRy” Filipsen, takım kaptanı Clement “Puppey” Ivanov tarafından gönderilmişti. Secret o günden beri yeni oyuncular ile ortak bir oyun dengesi yakalamaya uğraşıyor. Digital Chaos ise Kuzey Amerika (NA) bölgesinde hakimiyet kurmuş, çeşitli galibiyetler elde etmiş, compLexity Gaming ve Evil Geniueses gibi takımları bile gölgede bırakmayı başarmış durumda.

Bu iki takımın yanı sıra, B grubundaki diğer iki isim ise Natus Vincere ve ESL One Manila Şampiyonu olan Wings Gaming.  Gruptaki takımlara bakarak bile, B grubundaki ilk iki sırayı kazanma mücadelesinin, oldukça çekişmeli maçlara sahne olacağını tahmin edebiliyoruz.


GosuGamers sitesinde bulunan dünya çapındaki takımlar sıralamasında 1. sırada bulunan Team Liquid C grubunda, Alliance, Fnatic ve StarLadder Dota 2 Invitational Şampiyonu Vici Gaming Reborn ile birlikte mücadele ediyor. Çok büyük bir sürpriz olmadıkça, Team Liquid’in bu gruptan çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Diğer iki grup olan A ve D’ye baktığımızda ise, olasılıklar oldukça fazla. Hem OG hem de Evil Geniuses kendi gruplarında öne çıkan isimler. Fakat, yakın zamanda başarılı maçlar çıkarmış olan rakiplerini düşündüğümüzde, iyi maçlar çıkartarak kendilerini kanıtlamak zorundalar.