Son yıllarda Türkiye’de yükselişte olan ‘e-spor’u destekleyen ilk il belediyesi olan Kırklareli Belediyesi’nin e-spor takımı, katıldığı turnuvada bir birincilik daha aldı.

League of Legends Türkiye kupasında Marmara Bölgesinin temsil edilmesi için yapılan turnuvayı Kırklareli Belediye E-Spor kazanarak Marmara Bölgesi’nin en büyüğü oldu.

Marmara bölgesini, Türkiye Kupasında temsil etmek için 4-5 temmuz tarihlerinde Bursa’da düzenlenen turnuvada Kırklareli Belediye E-Spor, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Adapazarı, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova illerini temsil eden 10 il birincisi ile mücadele etti.

Kırklareli Belediye E-Spor, finalde Tekirdağ Hype E-Sports takımını mağlup etti ve Marmara Bölgesini Türkiye kupasında temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye genelinde E-Spor’u sporu destekleyen ilk il belediyesi unvanını taşıdıklarını belirten Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, E-spor takımlarının Kırklareli’ne getirdiği başarılılarla gurur duyduklarını söyledi.

E-spor’un son yıllarda hem dünya çapında hem de ülkemizde yükselişte olan bir spor dalı olduğunu söyleyen Kesimoğlu, bu spor dalına destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek Kırklareli Belediye E-Spor takımını aldıkları başarıdan dolayı kutladı.