Bu yıl yirmincisi düzenlenen MetuCon, Apocalypse (Kıyamet) temasıyla karşımızda! 23-24 Nisan tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin kampüsünde gerçekleşecek olan MetuCon, katılımcıları için FRP ve LARP kayıtlarını etkinliğin internet sitesi olan metucon.org’da açtığını duyurdu.

MetuCon nedir diye düşünenler için: ODTÜ Bilim Kurgu ve Fantazi Topluluğu 1997 yılından beri her yıl ODTÜ’de ve Türkiye’de bilim kurgu ve fantezi eserlerine ve rol yapma oyunlarına ilgi duyan kişileri bir araya getirme çabası dahilinde toplantılar düzenliyor. Bu kişileri birbirleri ile buluşturmak, hobileri ile ilgilenmeleri için kendilerine fırsat vermek, onlara güzel günler yaşatmak ve henüz oynamaya fırsat bulamamış kişileri rol yapma oyunları ile tanıştırmak amacını da taşıyor. Alt kültürü desteklemek ve bilinirliğini arttırmak için yola çıkan bu öğrenci topluluğunun kendisiyle ilgili olabilecek alanları da desteklediğini ise MetuCon Etkinlikleri listesinden anlıyoruz. MetuCon’da neler mi olacak?

Masaüstü Rol Yapma Oyunları (FRP), Canlandırmalı Rol Yapma Oyunları (LARP), E-sports Turnuvaları (Hearthstone & Fireside Gathering), Magic the Gathering Turnuvası (Sealed & Constructed), Warhammer Figür Boyama Etkinliği, Masaüstü Kutu Oyunları (BoardGame), Nerd’ik Bilgi Yarışması, Muggle Quidditch ve daha birçok standın küçük etkinliklerinin yanı sıra, 23 Nisan Cumartesi akşamı Kızılay Noxus Bar’da yapılacak olan MetuCon After Party’de de Kostüm Yarışması (Cosplay) etkinliği düzenlenecek. Etkinlik alanında Cosplay’e dair bir etkinlik olmayacağını vurgulayan ODTÜ-BKFT üyeleri, temaya uygun kostümle gelmek isteyen katılımcıların da kostümleriyle etkinlik alanında gezebileceklerini belirtti.

Etkinlik alanında Türkiye’de bir ilk yaşanacağı haberi ise herkesi heyecanlandırdı: MetuCon’da ODTÜ e-Spor Topluluğu tarafından düzenlenecek olan HearthStone turnuvasının Blizzard tarafından onaylı “Resmi e-Spor Etkinliği” olarak gerçekleşeceği, katılımcıların Hearthstone Dünya Şampiyonası puanı alacakları bir etkinlik olacak. HWC puanı dışında başka ödüller de verileceği duyuruldu. Turnuvayı ise Blizzard etkinlik sayfasından bulabilirsiniz: http://eu.battle.net/hearthstone/en/esports/schedule/?month-of-year=4

Etkinlik alanına girmek için bir bilet alınması gerekmezken FRP ve LARP oynamak için bilet alınması gerekiyor. Bu biletleri ise çeşitli bilet satış noktalarından temin edebiliyorsunuz. Bunlardan bazıları: Pegasus Oyuncak (İstanbul – Beşiktaş), Goblin Cafe (İstanbul – Kadıköy), Pegasus Oyuncak (Ankara – Kızılay), ZIDZOR (Ankara – Kızılay), Kafe Orta Dünya (Ankara – Kızılay), Noxus Bar (Ankara – Kızılay) ve EGE-BKFT (İzmir).

Eğer siz de bilim kurgu ve fantastik edebiyat ile ilgileniyorsanız bu köklü etkinlik tam size göre.

13052430_10208187390914534_1198307979_o