Amerika Birleşik Devletlerinin en üst tabaka üniversitelerinden ilk eSpor programı Armstrong ensitütüsü için Miami Üniversitesi’nde etkileşim medya çalışmaları adına başlatıldı.

Üniversite eSpor ile birlikte yükselmekte olan bir topluluğun içine adım atmış oldu. 2014 yılında 89 milyon eSpor fanı bulunmaktaydı ama bu sayı 2017’de 145 milyon gibi bir sayıyla neredeyse ikiye katlanacağı tahmin ediliyor. Espor’un gelişimini inceleyen Repu.com’un raporuna göre bu sayı Amerikan futbol fanlarına  eşit. Aynı zamanda bu raporlara göre şu an eSpor sektöründe 250-300 milyon dolar para dönmekte ve 2019 yılında yıllık 1 milyar doların üstüne çıkılacağı tahmin ediliyor.

“Öğrencilerimizle beraber bütün sene üzerinde çalıştığımız bir şey.” açıklamasında bulunan AIMS profesyonel yazarı Phill Alexander aynı zamanda şunları ekledi: “Miami Üniversitesi  ülke içinde özellikle en yenilikçi, kendini adamış, yaratıcı öğrencilere sahip ve bizim öğrencilerimiz eSpor hakkında bütün bilgiye sahip olup, bu toplulukla ilgileniyorlar. Onların bu çabasına teşekkür ediyorum, bu girişim bir öğrencinin rüyasından bir gerçekliğe doğru gitti.”