Espor etkinlik düzenleyicisi PGL, Monster Energy’nin Kasım ayında gerçekleşecek Dota 2 turnuvası Kuala Lumpur Major’da ana ürün sponsoru olacağını duyurdu. Sponsorluk anlaşmasının mali boyutu ve detayları hakkında açıklama yapılmadı.

Gerçekleşecek olan turnuva PGL’nin düzenlediği üçüncü,  Monster Energy’nin ise ilk kez sponsor olduğu Dota 2 Major olacak. Monster Energy daha önce arasında bir Counter-Strike: Global Offensive turnuvası olan PGL Major Kraków 2017’nin yer aldığı farklı PGL etkinliklerinde de sponsporluk yapmıştı. Etkinliğe sponsor olan markanın logosu turnuvada boy gösterecek PSG.LGD, Pain Gaming, Fnatic, Alliance ve Evil Geniuses isimli takımların formasında yer alacak.

Acer Predator ve HyperX gibi birçok oyun donanımı markasıyla birlikte Intel, Malezya telekomu U Mobile ve KFC’de Major için sponsorluk anlaşması imzaladı.

Kuala Lumpur Major turnuvasının para ödülü 1 milyon $ olarak açıklandı. Resmi bir Valve etkinliği olduğundan turnuvada alınacak başarılar takımlara 2019’da Şangay’da gerçekleşecek The International turnuvası elemeleri için puan kazandıracak. Kuala Lumpur Major turnuvasına sponsorların yanı sıra ülkenin Gençlik Bakanlığı, Sports Malaysia ve Malezya Milli Sporlar Konseyi resmi olarak destek veriyor.