League of Legends ekranlarındaki en popüler sunuculardan olan üçlü, Riot Games’in Sezon Ortası Davetli Turnuvası’na, firma tarafında karşılaştıkları ödeme anlaşmazlıkları nedeniyle katılmayacaklarını açıkladılar.

OnGameNet ile sözleşmeleri bulunan, ayrıca serbest de çalışan Christopher “MonteCristo” Mykles, Erik “DoA” Lonnquist ve Chris “PapaSmithy” Smith, Riot Games’in sunuculara piyasa standartlarında ücret ödemeyi kabul etmemesinden dolayı MSI’ı sunmayacaklarını açıkladılar. Üç sunucu bu ortak bildiriyi Medium aracılığıyla yayınladı.

Bildiri içeriğinde sunucular, bu yıl içinde, CS:GO, DotA 2, Starcraft 2, Hearthstone ve Halo 5’in de içinde bulunduğu başka e-spor alanlarında yaptıkları anketler sonucunda Riot Games’in sunuculara piyasa standartlarının sadece %40-%70 i kadar bir ödeme yaptığını ortaya çıkardılar.

Bildiride üç sunucunun ortak açıklaması olarak “Gelir elde edebilmek için bu kontratlara bel bağlıyoruz, ve piyasa değerlerinin altında seyreden miktarları kabul edersek, kariyerlerimizin uzun dönemde zarar göreceğini hissediyoruz.” sözleri yer aldı. Devamında ise sunucular fikirlerini “Daha da ötesi piyasa standartlarının çok altında olan ücretleri kabul edersek, serbest çalışan sunucu ücretleri bakımından endüstrinin standartlarını genel olarak azaltmaya katkıda bulunmamız muhtemel.” kelimeleriyle aktardı.

Bu MSI, Mykles’in 2012’de Kore League of Legends arenasında kendine sağlam bir yer edinmesinden beri sunuculuk yapmayacağı uluslarararası turnuvaların ilki olabilir. Sonuç olarak onun ve Lonnquist’in yokluğu, League of Legends topluluklarını bir çok sosyal medya platformunda çileden çıkardı.

E-Spor’un geçmişinde de bir sürü örneğini görebileceğimiz üzere, bu olay firma politikalarının etkilerinin topluluklara dokunduğu ilk sefer değil. Bakalım yıllardır yaptıkları işlerle izleyicilerin desteğini ve sevgisini kazanmış bu yayıncıları ekranlarda tekrar görebilecek miyiz? Umarız anlaşmazlıklar son bulur, ve zevkli sunumlarla birlikte önümüzdeki turnuvaları takip edebiliriz.