Mortal Kombat oyuncuları, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ESL Pro League finallerindeki 200.000$ ödül havuzlu turnuvanın ardından, yüksek ödüllü bir turnuvaya daha katılma fırsatı bulacak.

Mortal Kombat serisinin yaratıcılarından olan Ed Boon, Pazartesi günü Evo 2016 kapsamında gerçekleşecek Mortal Kombat XL ile ilgili bir duyuru yaptı. Duyuruda, Mortal Kombat XL turnuvasının ödül havuzuna Warner Bros. Games ve NetherRealm tarafından 50.000$ daha eklendiği söyleniyor.

Geçtiğimiz yıl da ödül havuzuna bonus olarak 50.000$ eklenmişti. Eğer ödül dağıtımı geçtiğimiz yıl ile benzerlik gösterirse, turnuva birincisinin 30.000$ gibi bir bonusa sahip olacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Dominique “SonicFox” McLean, galibiyetinin ardından 37.000$ ödül kazanmıştı. Üç ESL Pro League finalinin de galibi olan SonicFox, Mortal Kombat tarihinde, 4 büyük turnuvayı birden kazanan tek oyuncu. Bu yüzden Evo içerisindeki turnuvanın favorisi olarak görülüyor.

Evo turnuvalarında ilk 8 oyuncu, ana ödül havuzunda bulunan paranın belli bir yüzdesini kazanır. Ana ödül havuzu, her bir katlıımcıdan alınan 10$ ile belirleniyor. Turnuvanın galibi olan kişi ödül havuzundaki paranın %60’ını alırken, ikinci %20 üçüncü ise %10 oranında bir ödül kazanıyor. Geriye kalan %10 ise  4. sıra ile 8. sıra arasındaki oyunculara paylaştırılacak. Ödül havuzuna bonus olarak eklenen ödüller farklı değerlendirmeler ile dağıtılabiliyor. Fakat geçtiğimiz yıl Mortal Kombat turnuvasında, bonus ödül dağıtım oranı, orjinal ödül havuzunun oranı ile aynıydı.

2016 yılı bonus ödül havuzu dağıtım oranları henüz açıklanmış değil. Turnuvaya katılan oyuncu sayısı ise, 30 Haziran günü, kayıtlar sona erdikten kısa bir süre sonra açıklanacak.

Son açıklama ile birlikte Evo 2016 etkinliğinde bonus ödül havuzuna eklenen para miktarı 110.000$ oldu. Capcom, geçtiğimiz aylarda, Street Fighter V turnuvasına 50.000$ eklemişti. Birkaç gün sonra ise The Pokemon Company bir duyuru yapmış ve Pokken Tournament katılımcılarının ödül havuzuna 10.000$ daha eklediğini söylemişti. Evo 2015’de yaklaşık 300.000$ değerinde ödül dağıtıldı. Bu miktarın 200.000$ gibi büyük bir kısmı ise bonus ödül havuzlarından geliyordu.

15 – 17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Evo 2016 kapsamında turnuva düzenleyecek olan Super Smash Bros, Tekken 7, Guilty Gear Xrd Revelator, Killer Instinct ve Ultimate Marvel vs. Capcom 3 gibi turnuvalar ise herhangi bir bonus ödül açıklamasında bulunmadılar.