“Dijital Sporlar nedir?” diye çok fazla soru aldığım dönemlerde söylemek istediğim bir şey vardı. Hiç bahsedemedim size, şimdi tam yeri ve tam zamanı diyorum. Dijital Sporlar, bir amaç uğruna yola çıkmış bir avuç gencin mücadeleye boyun eğmediği, gözü kara bir motivasyon hikayesidir.

“Ein weg. Ein ziel. Ein motiv. (Tek yol. Tek hedef. Tek gerekçe)” Rammlied şarkısından aklımda kalan bu söz daima beynimde dönüp durmuştu, burada da hayat buldu. Geçen yıl bu zamanlar şu yazıyı yayına almıştık. 2. yılı da geride bırakıyoruz. Bu 2 yıla muhteşem eğlenceli dakikalar sıkıştırdık. Gündemi pek iyi olmayan bir ülkede 2 yıldır daha iyisini yapmak için mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.

Şöyle dönüp geriye doğru baktığımda 2 yılda 1.000’e yakın yazı, Habertürk’e eSpor sayfası hazırlamaya başlamamız ve devam etmemiz, 2016 boyunca neredeyse her ay düzenlediğimiz turnuvalar, NVIDIA Türkiye‘nin projelerinden Geforce Cups‘ın hayata geçmesi, De Marke Gaming ile yeni diyarlara yelken açmamız, kendi bünyemizde ilk kez Edirne’den dışarı fiili olarak çıkıp önce Gamescom‘a ardından da Dreamhack‘e gitmemiz…

Bir çırpıda hatırlayabildiğim şeylerin başında bunlar geliyor. Bu kadar kötü bir yılda başta bunlar olmak üzere bir sürü şeyle mücadele ruhuna inanarak başa çıktık. Daha iyisi için yapılması gereken ne ise onu yaptık. İkinci yılımıza gelebilmemizin sanırım en net motivasyonu da buydu. Başkasının yapmıyor ya da yapamıyor olması, bizim bunu başaramayacağımız anlamına gelmiyordu.

Bu yıl için projelerden kafayı kaldırıp yapmayı istediğimiz şey Dijital Sporlar web sitesinin yenilenmesiydi. Arayüz olarak 2017’ye girmeden siz bu satırları okurken yepyeni arayüzümüz de yayında olacak. Sadece arayüz olarak değil arkaplanda da bazı şeyleri değiştiriyor olacağız.

Yapılabilecek çok fazla şey var fakat bir o kadar da az zaman var. 2 yıl içinde kendi açımızdan çok fazla şey gördük ve not aldık. “Mücadele ruhu” 2. yılının sonunda çok daha güçlü ve çok daha çalışkan bir şekilde 3. yılına adım atmaya hazırlanıyor şu günlerde.

2016 yılında sizler için hazırladığımız projelerde bize inanan ve desteğini esirgemeyen NVIDIA, Viewsonic, GPAY, Adeks, n11, Seagate, Logitech‘e birlikte çalışmalarımızdan ötürü teşekkür ederiz.

2017 için biz çok hırslıyız, sizi de heyecanlandıracak işler için pusuda bekliyoruz.


This is ten percent luck, twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure, fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name!