Alman yayın kuruluşu Münih saldırısından sonra ELEAGUE yayınlarını askıya aldı. Counter Strike bazı yorumcular ve politikacılar tarafından bu trajedinin sorumlusu tutuldu.

Alman uydu kanalı ProSieben MAXX , 18 yaşındaki David Ali Sonboly’nin Münih’te 9 kişiyi öldürmesi sonucu sonrasında ELEAGUE yayınlarını kaldırdığını onayladı.

Counter Strike ELEAGUE yayınlarının kaldırılma nedeni ise bazı medya kuruluşları tarafından Sonboly’nin şiddet içeren video oyunları hayranı olduğu sebep gösterildi. Bavyera eyalet suç ofisi başkanı Robert Heimberger’e göre ise “Counter Strike neredeyse her bilinen seri katil tarafından oynanan bir oyun” açıklamasında bulundu.

Almanya geçmişten beri oyunlara karşı uyguladığı sansür ve Counter Strike ölüm animasyonlarına düzenlemeler yapmakta. Bu sansürler ve grafiksel değişiklikler son gündem ile birlikte Alman oyun sektörüne yansıyacak ve Grand Theft Auto, South Park düzenlemeler arasında yer alan oyunların başında geliyor.

ELEAGUE organizasyonunun kurucu olan Richard Lewis ise Daily Dot’a verdiği röportaj da “Bu Dünya’da video oyunları denince Almanya akıllara en sıkı sansür yasaları ile karşımıza çıkıyor. Mortal Kombat’ın kan içeriğinin silinmesi ve yasaklanması ve çeşitli yaptırımlar gerekli. Asıl bu sansürlerin gerçekleşmesi için video oyunları açısından bu problemlerinin sorularını soruyoruz ve gündeme gelmesi gerektiğini belirtiyoruz. Bu hassas süreç içinse herkes için alınan bu kararı anlıyoruz ve şuan büyük bir çekimin noktasındayız, etkilenen aileleri hesap içine almak zorundasınız.” açıklamasını yaptı.