Sonbahar için planlanan üç şampiyona etkinliği ile, Formula 1 espor inisiyatiflerine bir diğer yüksek profilli markayı davet etmiş durumda. New Balance, F1 Espor Serisi için sunucu ortak olacak ve markasını dijital içeriklere dahil ederken tüm yarışan sürücülere ayakkabı ve çorap tedariği sağlayacak.

New Balance’ın küresel pazarlama ve spor pazarlama departmanındaki müdür yardımcısı Chris Davis, açıklamasında şunları dile getirdi: “F1 Espor inisiyatifiyle ortaklık kurmak bizim pazarlama inovasyonuna olan bağlılığımızı ve tüm dünyada üst düzey takipçi deneyimi yaşamak isteyen tüketicilerimizle anlamlı bağlar kurma isteğimizi öne çıkaran önemli bir örnek. Esporun adeta bulaşıcı denilebilecek enerjisi gerçek, ve biz bu tutkuyu Formula 1 takımıyla hayata geçirmek için daha heyecanlı olamazdık.”

F1 Espor Serisi’nin ikinci yılı için, Formula 1’den tüm “yapımcılar” (Ferrari hariç) tamamıyla yeni espor markaları oluşturdular ve Temmuz ayında bir Pro Draft etkinliği ile oyuncuları takımlarına dahil ettiler. Mercedes Esports, McLaren Shadow ve Hype Energy eForce India şimdilik kadrolarını açıklayan takımlar. Gfinity tarafından yürütülen rekabet, ayrıca DHL ve profesyonel yarış simulatör donanımları üreticisi Fanatec’i de resmi sponsorları olarak duyurdu.