FACEIT Major 2018 turnuvası kapsamında düzenlenen alt liglerden biri olan Avrupa Minör şampiyonası tamamlandı. İkili eleme sistemiyle düzenlenen turnuvada alt listeden gelen NiP, finale ulaşmayı başardı ve finalde Danimarkalı oyunculara sahip OpTic takımını mağlup ederek mutlu sona ulaştı.

Toplamda üç harita üzerinden oynanılacak olan final karşılaşması NiP takımının beklenmeyen Dust2 seçimi ile başlandı. Haritaya OpTic takımının üstünlüğüyle başlansa da NiP kontrolü eline almayı başardı ve ilk yarıyı 8:7 önde kapattı. Haritanın ikinci yarısında Anti-teröristler takımında oynayan NiP, rakibine şans tanımadı ve yalnızca bir round kaybederek haritadan 16:8 üstün ayrıldı.

Finalin ikinci haritası ise Nuke üzerinden oynandı. İlk yarıda terörist takımında yer alan NiP oyunu iyi kurarak ilk yarıdan 9:6‘lık bir üstünlük elde etmeyi başardı. Haritanın ikinci yarısında Anti-teröristler kısmında Dust2 haritası gibi oldukça etkili olan NiP rakibine yine herhangi bir şans tanımadı ve yalnızca bir round kaybederek 16:7‘lik üstünlüğe ulaştı. Toplamda 2-0’lık oyun üstünlüğünü sağlayan NiP böylece şampiyonluğa olaştı.

Avrupa Minör – FACEIT Major 2018 sıralaması ve ödül dağılımı şu şekilde:

1. NiP – $30.000
2. OpTic – $15.000
3. ENCE – $5.000
4. Sprout
5-6. 3DMAX
5-6. Red Reserve
7-8. LefOut
7-8. Kinguin