G2 Esports ve Splyce arasında oynanan EU LCS Finallerinde G2’nin ortağı Carlos “Ocelote” Rodriguez’le yapılan röportajda Carlos, ESL’in kurul üyesi ve eski partneri Jens Hilgers‘in Temmuz ayında Fnatic’e menfaat amaçlı borç verdiğine inanmadığını belirtti.

Ocelot, konuyla ilgili “O [Hilgers] bana bu borç hakkında oldukça şeffaf konuştu. Ve bence bunda hiç bir sorun yok, çünkü bu tarz durumlar G2 ve Fnatic’in herhangi bir şekilde beraber olmasına yol açamaz. Bu mantıklı değil.” dedi

Geçen hafta ise Richard Lewis adındaki bağımsız bir gazeteci, yayınladığı YouTube videosunda Hilgers’ın sahip olduğu bir şirketin Fnatic’e borç verdiği, bunun da karşılıklı menfaat çerçevesinde yapıldığını iddia etti. Fnatic’e verilen borç ise Lewis’in elindeki belgelerde kapatılmıştı.

Hilgers henüz bir açıklama yayınlamasa da, konuyla ilgili olarak iki takımın da mali bağları hakkında Riot Games ile çalıştığını bildiren bir tweet attı.

Ocelote ortada bir borç olduğunu, ancak bunu önceden Hilgers ile konuştuğunu iddia etti ve bir hoca olarak gördüğü Hilgers’ın, Fnatic’in sahibi ve başkanı Sam Mathews ile yakın arkadaş olduğunu söyledi. Hilgers bu konuyu Ocelote ile konuştuğunda ise bunda bir sorun görmedi.

“Ben burada bir menfaat durumu göremedim” diyen Ocelote “Burada menfaat ilişkisi aramak, dram aramaktan farksız. Burada yanlış bir şey yok. Demek istediğim, insanların bunu anlaması lazım. Ben Fnatic’e oyuncu sattığım zaman sanki bir şeyin peşindeymişim gibi yorumlanıyor. Hayır öyle değil.”

Ocelote, Hilgers’ın Mathews’le arkadaşlığı bir yana, G2’nin Fnatic’e rakip olarak davrandığını belirtti. “Espor bir oyun ve ben de herkesi alt etmek istiyorum” sözlerini kullanan Ocelote “Neden en büyük rakibimle bir bağ kurmaya çalışayım ki? Bu çok anlamsız” dedi.

Geçtiğimiz yılda ise, G2 takımı Fnatic’e iki oyuncu sattı. Bunlardan biri Temmuz’da League of Legends oyuncusu Mateusz “Kikis” Szkudlarek iken diğeri de Kasım 2015’te Counter-Strike: Global Offensive oyuncusu Dennis “dennis” Edman oldu.

Ocelote’un değindiği bir diğer nokta ise bu durumun bir kaç ay önce yaşanan Team Dragon Knight ve Team Renegades durumuyla benzer olduğu. Ancak iki takımın da sonu Riot’un yaptırdığı Lig’lerden banlanmasıyla sonuçlanmıştı. Ocelote, G2’nin Riot soruşturmasında işbirliği sağladığını belirtti.

“Renegades’e ne olduğu ve Jens’le Fnatic’e şuan neler olduğunu kıyaslarsak, bu bence çok da kıyaslanabilir değil. Renegades’in durumuyla ilgili çok fazla bir bilgi sahibi değilim, tam olarak neler oldu bilmiyorum, ancak size şunu diyebilirim ki, yakın bile değiller. Bu kıyaslanabilir değil”

Fnatic ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.