Operation Kinguin 3, resmi olarak tamamlandı. İşte maçlar;

ENCE 0 – 2 Team Spirit 

Maçın veto aşaması ENCE ekibinin Overpass’ı havuzdan çıkartmasıyla başladı.Bunu  Spirit ekibinin Train banı takip etti. Seçilen mapler ise Mirage ve Cobblestone oldu. Beraberlik bozulmaması durumunda ise Cache haritasının oynanmasına karar verildi.

Harita 1: Mirage

Maçın ilk yarısı hızlı bir açılış yapan ENCE ekibinin 3-0 lık serisiyle başladı. Ancak Spirit ekibinin gözünü korkutmayı başaramayan bu hızlı açılışa Spirit ekibinin cevabı sert oldu. T tarafında oynayan ENCE ekibinin hızlı başlangıcını resmen yoksayarak sonraki 9 roundun 8’ini almayı başaran Spirit ekibi skoru 8-4 yaparak ENCE ekibini ikiye katladı.Toparlanmaya çalışan ENCE ekibi kalan 3 roundu alsa da ikinci yarıya 8-7 geride girdiler

İkinci yarıya geriden gelse de 4-0 lık seri yakalayan ENCE ekibi hala oyunda olduklarını gösterircesine fazlasıyla agresif oynamaya devam ettiler. 14-14’e kadar kedi fare kovalamacası gibi giden roundlar en sonunda Spirit ekibinden Kibaken’in son kalan kişi olarak 2 kişiyi temizlemesi ile 16-14 son buldu.

encespirit1

Harita 2: Cobblestone

İkinci harita pistol roundunu ENCE ekibinin alması ile başladı. Ancak bu kez işler istedikleri gibi gitmedi. Spirit ekibi ENCE ekibinin ikinci haritasını resmen kabusa çevirmeye niyetliydi. Yalnızca 2 round daha alabilen ENCE ekibi ilk yarıyı 12-3 sonlandırdı. Spiker bile bir maç önceki ENCE ekibinin nereye gittiğini merak ediyordu.

İkinci yarıya girdiğimizde küllerinden doğmuş bir şekilde geri dönen ENCE ekibi A bölgesini resmen hakimiyetleri altına alarak arka arkaya 4 round almayı başardılar. Spirit ekibinin de round almaya başlamasıyla yine kedi fare oyununa dönen ikinci yarıda ENCE ekibi son B denemeleri başarısız olunca ne yazık ki maçı 11-16 kaybettiler.

encespirit2

 

Team X 2 – 1 Mortal Kombat (Orbit)

Yarı finalin ikinci maçı Team X ile MK takımı arasında geçti. Yine 3 maç üzerinden oynanan maçın haritaları ise Team X tarafından Train, MK tarafından Inferno oldu. Cache ve Cobblestone’un veto edildiği maçta son harita Mirage belirlendi.

Harita 1: Train

Train haritasına CT başlayan MK bağlantı problemlerinin de etkisiyle rakibine 4-0’lık avantaj verdi. Yarı finalden kolay kolay kopmak istemeyen MK durumu toparlamaya çalışsa da karşılıklı verilen round’larla durum 8-4’e kadar geldi. Team X ilk yarının kalanında ekonomisini gayet iyi kullandı ve MK’ya sadece 1 round verdi.

İkinci yarıda tabanca round’unun avantajını kullanan MK skoru 10-9’a kadar getirdi. Team X aradaki farkın kapanmaması için uğraşsa da skor 12-12’ye kadar geldi. 25. Round’u kaybeden MK 2-0 seri ile 14-13’e getirdiği maçta bitirici vuruşu yapamadı haritayı 16-14 kaybetti.

x vs mk 1

Harita 2: Inferno

Inferno’ya T tarafında avantajlı başlayan MK, ilk üç roundu alarak avantaj kazandı. Team X ise 4. Rounddan itibaren 4-0 seri yakalayarak 4-3 öne geçti. İlk yarı boyunca karşılıklı round’lar veren iki takım skoru 8-7’ye getirdi. İkinci yarıda ise MK’nın 3-0’lık serisine karşı koyamayan Team X harita hakimiyetini kaybedip 14-9 geriye düştü. MK haritayı 16-11 kazandı.

x vs mk 2

Harita 3: Mirage

MK’nın CT başladığı haritada üstünlük Team X’teydi. İlk 3 round ve devamındaki 7 roundun 6sını almaları ile durum 9-1 oldu. Silahsız olduğu eli kazanarak biraz geç de olsa toparlanan MK ilk yarıda farkı 5e düşürebildi. 10-5 biten ilk yarının ikinci yarısında ise rollerle beraber skorlar da değişti. Team X’in tabanca round’unu almış da olsa MK durumu 12-8’e kadar getirdi.  Her ne kadar MK üstünlüğü sağlansa da Team X kendisine gereken 6 roundu almasını bilerek haritayı ve turu 16:14 ile kazandı.

x vs mk 3

 

 

BÜYÜK FİNAL

Team X 2 – 0 Team Spirit

Turnuvanın büyük mücadelesi ise turnuvanın davetlisi Team X ile gruplardan kopan gelen Team Spirit arasında oldu. İki takımın da 10.000$’lık büyük ödül için yarışacağı maçın harita seçimlerine gelindiğinde, Team X Cache’i, Spirit Train’i veto etti. Kalan haritalardan takımlar Overpass ve Mirage’i seçerken, rastgele gelen harita ise Cobblestone oldu.

Harita 1: Overpass

Team X kendi seçtiği haritada T başlamanın azizliğine uğrayarak tabanca round’unu kaybetse de, geri kalan round’larda rakibine karşı bayağı bir cimri davrandı. 5-0’lık seriyle durumu 5-1’e getiren Team X, rakibine adeta nefes aldırmadı. Sonraki iki round’da agresif oyunla farkı ikiye indiren Spirit’in bu taktiğine Team X adapte oldu ve fark bir daha açıldı. 7-3’lük skordan sonra Team Spirit harika bir geri dönüşle ilk yarıyı 8-7 önde bitirdi.

İkinci yarıda ise Team X 9-0’lık mükemmel seri çıkararak haritayı 16-8 kazandı.

final1

Harita 2: Mirage

Bir önceki haritanın şoku sürerken, Team X tutturduğu ivmeyi devam ettirdi. Pistol round’la başlayan serisinde, ilk yarıda rakibine sadece 3 round vererek erken galibiyetini ilan etti. Team Spirit kendini toparlamaya başladığında ise her şey için çok geçti. Team X ikinci yarıda kendine gereken 4 round’u da alarak haritayı ve finali kazandı. Finallerin en değerli oyuncusu ise Team X’ten “Valdemar ‘valde’ Bjørn Vangså” seçildi.

final2

 

Birinci olan Team X turnuvadan 10.000$ kazanırken, ikinci Spirit 5.000, üçüncü ve dördüncü ENCE Esports ve Mortal Kombat 2.500$ kazandılar.