Overwatch‘da gerçekleştirilen maçların büyük bir çoğunluğu bir takımın zaferiyle sona erse de, zaman zaman beraberlik ile de sonuçlanabiliyor. Özellikle Hanamura, Temple of Anubis ve Volskaya Industries gibi haritalarda alınan beraberlikler, oyuncuları rahatsız edebiliyor. Şu anki sisteme göre, bir takım hiç bir şekilde son noktayı ele geçiremediğinde, diğer takım da %99’a kadar gelip, Overtime sürecinde geri püskürtülürse oyun iki tarafı da başarısız sayıyor. Bir takım daha iyi oynamış olsa da, sonuçta maç berabere bitiyor ve ihtiyaç olan zafer alınamıyor.

Son gelen PTR değişiklikleri, Assault haritalarındaki görevlerin ne kadarının yerine getirildiğini kontrol etmek üzerine yoğunlaşıyor. Yeni getirilen değişiklik ile birlikte takımların görev bölgesinin yüzde kaçlık bir bölümünü ele geçirdiği de kayıt altına alınacak ve görevin tamamlanmaması durumunda, görev bölgesinde en fazla alanı ele geçirmiş olan takım galip sayılacak.

Artık takımlar kazanabilmek için rakibinden bir fazla bölge ele geçirmek zorunda değil.” şeklinde açıklıyor, tasarımcı Scott Mercer. “Eğer iki takım da aynı skora sahipse ve süreleri sona erdiyse, Takımların son görev bölgesinin yüzde kaçlık bir kısmını ele geçirdiğini hesaplayacağız. Şu an var olan ‘checkpoint’ sisteminden farklı olarak, bu sistemde doğrudan %0 – %100 arası değerlendirme yapan bir sistem getiriyoruz. Eski 3 noktalı sistem hala yerinde duruyor. Yani bir takım bölgenin %50’lik kısmını ele geçirip alandan çıkartılırsa, geri döndüğünde %33’lük kısmı ele geçirilmiş bir bölgeye girecek. Yeni eklediğimiz turuncu üçgen gösterge ile, toplam olarak ele geçirilen % oranı gösterilecek.

Mercer’ın verdiği örneğe göre, 1. Nokta’yı ele geçirmeye çalışan iki takım da başarısız oluyor. Takım A geri püskürtülmeden önce %73 oranında bir başarı sergiliyor. Takım B ise gerçekleştirdiği saldırıda %74’lük bir kısmı ele geçiriyor. Bu maçın galibi, %1 fark ile Takım B oluyor.

Assault ve Hybrid haritalarda gerçekleşen “Berabere” durumunu azaltacak olan sistem, ayrıca takımların savunma yeteneklerini de ölçmelerini sağlıyor. Savunması gereken noktayı 1 saniyeliğine bile bırakmanın, rakip karşısında yenilgiye uğramak anlamına geleceği bir sistem ile karşı karşıyayız.

Mercer son olarak “Bir noktayı %0 ele geçirme ile savunmayı başarmak, gerçekten büyük önem taşıyan bir olay olacak.” diye ekliyor.

ECS Maçları Youtube Üzerinden Yayınlanacak