Blizzard, Overwatch için turnuva düzenleme yolunda. Geliştiriciler ise, Overwatch hayranlarından rekabete katılacak kişileri seçme konusunda yardım istiyor.

Çok yakında; oyunda kendini kanıtlamış oyuncular, bir takıma girmek üzere şans kazanacakları oy listesi için seçilecek. Her bölgenin seçim yapabileceği; profesyonel oyuncular, bölgesel sıralamada en üst sıralarda yer alan oyuncular ve topluluk oyuncularından oluşan bir havuz oluşturulacak.

Oylama 11 Ağustos’ta başlayacak. Ancak sadece lisanlı Overwatch oyununa sahip olan kişiler bu oylamaya katılabilecek. Oyuncular yalnızca kendi bölgeleri için oy kullanabilecekler. Oylama sonrasında Blizzard, bölgesel grupları en iyi üç için karşı karşıya getirecek. En iyi 16 takım BlizzCon’da turnuvada yer alacak.

Turnuva için bir ödül havuzu bulunmamakta. Ne de olsa bu yalnızca teşhir amaçlı bir gösteri niteliğinde. Ancak en iyi 16 takım BlizzCon için ücretsiz bir seyahat hakkı kazanacaklar ve ya da “görülme bonusu” olmuş olacak. Blizzard en yakın zamanda Overwatch Dünya Kupası kuralları hakkında daha çok bilgi duyurmayı planlıyor.

BlizzCon 4 Kasım ve 5 Kasım arasında gerçekleşecek. Her zaman olduğu gibi katılma şansı bulamayanlarsa Sanal Bilet ile etkinliği canlı olarak izleyebilecekler. Sanal Biletin ücreti ise 40$.

Kaynak: http://esportsobserver.com/blizzard-announces-overwatch-world-cup/