Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan TBS ELEAGUE turnuvası ile birlikte, televizyonda yayınlanan ilk Overwatch turnuvasını da izleme şansı yakalayacağız. Fakat oyunda kısıtlı bir seçenek sunan izleyici modu, turnuvayı izlemek isteyenler için yeterli olacak mı?

Şu anda kullanılan izleyici modu, olabilecek en basit haliyle kullanıcılara sunulmuş durumda. Maçın genel durumunu ve olayları uzaktan görebileceğimiz bir harita görüşüne sahip. Oyuncuların genel istatistiklerine ulaşabilmek ise mümkün değil ve bu durum sunucular için bir problem. Kısacası, Overwatch izlemek zor bir iş ve bunun sebeplerinden birisi, oyunun yeterli araç gereci bize sunmaması. Oyunun genel yönetmeni olan Jeff Kaplan, bu problemlerin yakında sona ereceğini söylüyor.

Geçtiğimiz günlerce “Fairlight_Excalibur” isimli yayıncı ile gerçekleştirdiği soru-cevap etkinliği sırasında, izleyici modu hakkında sorular geldi ve Kaplan’dan bu konu hakkındaki fikirleri istendi.

“Oyunun izleyici modu üzerinde daha fazla çalışmak istiyoruz. Bunu istememizin en önemli sebebi, espor yayınları için kullanılabilmesi.  Espor için bir şeyler yapmak istediğimizden, izleyici moduna bir çok istatistiği eklememiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayede maçı izleyen kişiler daha fazla bilgiye sahip olabilir ve bu da Overwatch izleme keyfini daha güzel bir deneyim haline getirecektir.”

Şu anda bir maçın nasıl kazanıldığını anlamak nispeten zor sayılabilir. Karakterlerin verdiği hasar miktarı gibi basit istatistikler yayıncılar ile paylaşılmıyor ve bu durum sunucudaki oyuncuların gerçek performanslarını görmemizi engelliyor. Oyun içerisinde gerçekleştirilen hasar veya iyileştirme oranı gibi değerlerin takip edildiğini, oyun sonunda oy verebildiğimiz ekranda gördüğümüz için, biliyoruz. Bu değerleri de görebileceğimiz bir skor ekranını eklemek, yorumcuların gerçekleşen maç hakkında daha ayrıntılı bir özet vermesini ve bunu rakamlarla desteklemesini sağlayacaktır.

Bu saydığımız öneriler, izleyici modunun geliştirilmesi için yapılabilecek yeniliklerin, yalnızca bir kısmı. Kaplan geliştirmeler hakkına ayrınılı bir açıklama yapmadı. Yine de, bir şeylerin geliştirileceğini söylemek bile, bir başlangıç sayılır. Umuyoruz ki 30 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek ve televizyonda canlı yayınlanacak olan ELEAGUE büyük finallerini, daha ayrıntılı bir şekilde izleme fırsatı yakalarız.