Overwatch Rekabetçi Oyun Modunda kahraman sınırlamasına alışmanız gerekiyor gibi. Çünkü bu sınır kaldırılacak gibi görünmüyor.

Overwatch’ın oyun müdürü Jeff Kaplan, bir forum gönderisinde, İkinci Sezonda da kahraman sınırı olacağını onayladı. Çünkü bu sınırlama Rekabetçi Oyun sıralamasında takımların aynı kahramanları istif yapmasını engelliyor.

“Bu sınırlamayı oyundan kaldırmayacağız.” Diyor Kaplan. “Topluluktan aldığımız tepkiler gerçekten çok iyiydi. Sezon 2’de de bu sınırlamayı koruyacağız.”

Kahraman sınırlaması sosyal medya ve forumlar üzerinde oyuncular tarafından oldukça olumlu karşılandı. Bu sayede son savunma noktasında yapılan sinir bozucu 5 D.Va bileşimi ya da saldırı haritasındaki meşhur 2 Lucio 2 Winston 2 Tracer kompozisyonu  engellenmiş oluyordu.

Yine de son söylentilere göre Blizzard bu sınırlamayı kaldırabilir. Geliştiriciler duruşlarını değiştirmeden önce sıklıkla bu kahraman sınıfı istiflemenin Overwatch’ın bir oyun olarak ana bileşenlerinden biri olduğunu savunuyordu. Ancak oyun kapalı betaya girmesinden itibaren, kahraman istiflemesi, oyunu dengelemeye çalışırken karşılaştıkları aşılmaz bir problem halini alıyordu. Örneğin Winston, büyük çaplı güç düşürmeleri almıştı. Bunun sebebiyse bir oyunda iki Winston olduğu bazı durumlarda kalkanın dayanıklılığı uzun süre dayanıyordu. Ancak yapılan bu güç düşürmeleri onu tek başına oynarken gerçekten etkisiz hale getirmişti. Bu sebepten hareket kabiliyetini arttırıp, güçlendirmişlerdi.

Bir tek için ya da istiflenmiş hali için denge getirmek başka problemlere yol açıyor. Hanzo’yu ele alalım. Sonik Ok yeteneğinin bekleme süresi o kadar uzun ki tek bir Hanzo uzun süreli bir duvar ardı görüş elde edemiyor. Ancak Hanzo’yu iki oyuncu birden alırsa, bir diğeri bekleme süresindeyken ikinci kişi de bu yeteneği kullanırsa oyun boyunca takımları için görüş sağlayabiliyorlar. Tıpkı Luminosity Gaming’in King’s Row haritasında yaptığı gibi. Bu taktik karşı takıma pozisyon almaları için sıfır şans tanıması nedeniyle biraz fazla güçlü olabilir. Ama bu yeteneği güçsüzleştirmek Hanzo’yu tek başına iyice işe yaramaz hale getirecektir.

Rekabetçi Mod için getirilen kahraman limiti şimdilik bir başarı gibi görünüyor. Blizzard’ın bu sınırlamayı kaldırması büyük bir sürpriz olur. Kaplan’ın açıklaması kahraman istiflemesinin gelecekte kendine yer edinmesi için açık bir kapı bıraksa da, bu durum Sezon 2 için söz konusu değil gibi görünüyor.

Rahat uyuyun Overwacth severler. Beş Winston, beş Tracer, beş Genji, beş D.Va’lı rüyalardan korunuyorsunuz. Şimdilik.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/kaplan-overwatch-hero-limit-season-2/