Overwatch’un profesyonel alanda en çok tercih edilen destek kahramanı Mercy, yeni yetenekleri ve ultimate özelliği ile PTR sunucularında gözüktü.

Son zamanlarda D.Va, Roadhog, Junkrat gibi kahramanları yenileme çalışmaları sürdüren Blizzard, popüler destek karakteri Mercy’yi de ciddi bir biçimde değiştirmeye karar vermiş. PTR sunucularında oynanabilir durumda olan yeni Mercy’de ilk göze çarpan şey, Ultimate özelliğinin normal bir yeteneğe dönüşmesi oluyor.

Savaşın en kritik anında, bütün takımı tekrar dirilterek oyun çevirebilen Mercy’nin Ressurect yeteneği, bundan böyle normal bir yetenek olarak karşımıza çıkacak. Tek bir kahramanı kaldırmaya yarayan yetenek, 30 saniye bekleme süresi ve Mercy’ye dokunulmazlık sağlamaması ile dikkat çekiyor.

Mercy bundan böyle ultimate yeteneği ile takım arkadaşlarını diriltemeyecek ve bunun yerine tüm gücüyle mücadeleye dahil olacak. Yeni ultimate yeteneği “Valkyrie” sayesinde, giydiği Valkyrie Kıyafeti tam kapasite çalışır hale geliyor. Hem elindeki silahları hem de yeteneklerini 20 saniye boyunca, en güçlü halleriyle kullanabilmek mümkün olacak. Blizzard, Vakyrie yeteneği aktif hale getirildiğinde olacakları ise şu şekilde açıklıyor:

  • Caduceus Staff: Mercy’nin iyileştirme ve hasar arttırma yeteneğine sahip olan asası hem daha uzun menzilli olacak hem de yakındaki tüm dost hedefler üzerinde etkili olacak.
  • Caduceus Blaster: Acil durumlar için kullandığı tabanca, sonsuz mermisi, arttırılan hasarı ve daha hızlı ateş edebilmesi ile, Mercy’nin tehlikeli bir karakter haline gelmesini sağlıyor.
  • Guardian Angel: Ultimate yetenek aktif iken daha uzağa ve daha hızlı bir şekilde gitmek mümkün olacak.
  • Resurrect: Valkyrie ilk aktif edildiğinde, yeteneğin bekleme süresi anında sıfırlanacak ve sonraki kullanımlarda bekleme süresi 10 saniyeye düşecek
  • Hover: Mercy havada daha hızlı bir şekilde hareket edebilme ve istediği gibi uçma yeteneği kazanacak.
  • Regeneration (Passive): Mercy hasar aldığında, can yenileme özelliği kesilmeyecek.

Peki Mercy’nin oynanışını tamamen değiştirecek olan bu güncellemenin sebebi nedir? Bu konu ile ilgili gelen bir açıklama var. “Mercy’nin oynanışında en önemli şeylerden birisi, düşmüş olan dostları tekrar canlandırmak olsa da, yeteneğin işleyişi bazı problemlere yol açıyordu.” diyor Blizzard. “Karşınızda ya da takımınızda bir Mercy varken, oynanış sinir bozucu olabiliyor. Mercy oyuncuları önemli savaşlarda ortalıktan kayboluyor ve herhangi bir şekilde savaşa dahil olmuyor. Bu sayede yenilen dostlarını tekrar canlandırıp, savaşın gidişatını değiştiriyorlar. “Ressurect” yeteneğinin yenilenmiş hali, sadece tek bir hedef üzerine odaklanıyor. Hala önemli bir yetenek olsa da, yeni Mercy’nin oyun stili hem takım arkadaşları hem de kendi takımı için daha iyi bir tecrübe sunacak. Valkyrie yeteneği sayesinde, oyunda daha etkili bir yer sahibi olma seçeneği sunuluyor.”

PTR üzerinde yayınlanan yeni güncelleme, D.Va için yapılan değişiklikleri de içeriyor. Defense Matrix yeteneği nerflenen D.Va, genel olarak hala etkili bir karakter olması için, uçarken yeteneklerini kullanma ve saldırı yapabilme özelliği kazanıyor.

Ayrıca Reinhardt için de bir düzenleme getirilmiş. Reinhardt oyuncuları, karakterin kalkanı açıkken sol mouse tuşu ile kamerayı etrafta döndürebilme imkanına sahip olacak. Bu sayede çevreyi daha düzgün bir şekilde gözetmek mümkün olacak.

Eğer siz de yenilenmiş Mercy’yi ve diğer karakterleri denemek istiyorsanız, Overwatch PTR sunucularına girebilir ve yeni yetenekleri birinci elden test edebilirsiniz.

Space Soldiers DreamHack Open Montreal’de!