Overwatch için gelen yeni güncelleme ile birlikte, sorunlu oyuncuları bildirmek için kullanılan raporlama sistemi de güncellendi.

Diğer insanlarla oyun oynarken, tecrübenizi baltalamak isteyen oyuncular ile karşılaşmak oldukça olağan bir durum haline geldi. Oyuna girip sürekli diğer oyuncuları rahatsız edenler, bir karkater seçip takımın bilinçli olarak kaybetmesine sebep olanlar ve benzer bir çok farklı sorun ile karşılaşmak mümkün. Blizzard‘a bu tip oyuncuları rapor etmek artık biraz daha kolay hale geliyor.

Eskiden bir oyuncuyu bildirmek istediğinizde karşınıza çıkan menüde, oyuncunun gerçekleştirmiş olabileceği davranışların bulunduğu bir liste görüyordunuz. Liste seçiminin altında ise, yorumunuzu ekleyebileceğiniz bir kutu bulunuyordu. Burada geçen terimlere yabancı olan kişiler, sorunlu oyuncuyu bildirmekte sorun yaşayabiliyordu.

Yenilenen sistem ile birlikte, şikayet edilen kişinin yapmış olabileceği hareketlere dair farklı bir menü geliyor. Takım içerisinde şikayet eden oyuncular ile, oyun boyunca aktif olarak bulunmayan oyuncular (olması gerektiği gibi) farklı kategorilere ayrılmış. Yorum kutusu ise, şikayetinizin ne olduğunu seçtikten sonra ortaya çıkıyor. Ayrıca yenilenmiş kategorilerden birini seçtiğinizde, bu kategorinin açıklaması ve hangi hareketlerin şikayet edilmemesi gerektiği de belirtiliyor. Örnek olarak resimde gözüken Inactivity seçeneğinin, oyun boyunca düşman ile karşı karşıya gelmeyen oyuncular için kullanılması gerekiyor. Fakat savunma sınıfından herhangi bir kahraman ile oynayan oyuncuyu, savunduğu alandan ayrılmadığı için şikayet etmemeniz gerektiği de belirtiliyor.

Blizzard bu değişiklik sayesinde “şikayet sebebinin daha açık bir şekilde sunulmasını” sağlamayı umuyor.