Resmi rakamlar Overwatch’ın popülerliğini ortaya koyuyor.

Oyun dünyasının yeni FPS’i, çıktığı ilk hafta dünya çapında 7 milyon oyuncu tarafından oynanır oldu. Böylelikle dünya çapında piyasaya çıkışı en başarılı oyunlar arasında kendine yüksek sıralarda yer bulan Overwatch, Blizzard Entertainment’in yeni gözbebeği olma yolunda ilerliyor.

WarCraft ve StarCraft evrenlerinin yaratıcısı Blizzard’ın yeni ürünü olan Overwatch, firmanın belirli bir kesim takipçisi olan FPS dünyasına ilk adımı olarak gösterilebilir. Oyunun temelini iyi oturttuğu gözlenen Blizzard, bu şekilde rekabetçi bir ortam yaratmak için en önemli unsurlardan birini sağlamış gözüküyor. Bireysel yetenekler ve takım oyununu harmanlayan Overwatch, diğer yüksek bütçeli oyunlara göre daha az mod seçeneği sunsa da, 21 adet kahraman seçimi imkanı ile geniş bir strateji yelpazesi sunarak oyuncuları kendine bağlayabiliyor.

Oyuncuların bu oyuna 40 Euro’yu gözleri kapalı vermesinin bir nedeni, Blizzard’a güven duymaları. Böylesine başarılı bir çıkış yakalayan bu oyunun önümüzdeki uzun yıllar boyunca geliştirileceğine ve destekleneceğine inançları tam.
Ayrıca, bu kadar sağlam bir oyuncu temeli oluşan bir oyunun, gelecekte eSpor arenasının bir parçası olması da kaçınılamaz. Önümüzdeki aylarda oyuna eklenecek rekabetçi mod ile bunu göreceğiz.